REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Radiacinės saugos centras (RSC) informuoja, kad 2012 m. lapkričio 19 d. iš surenkančios nebenaudojamą buitinę techniką įmonės UAB „EMP recycling“ gavo pranešimą apie rastus daiktus, pažymėtus jonizuojančiosios spinduliuotės ženklu.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje įmonėje, rūšiuojant konteineriuose iš gyventojų surinktą buitinį elektros prietaisų laužą, rasti 24 dūmų jutikliai KI-1. Nustatyta, kad dozės galia šalia dūmų jutiklių svyravo nuo 0,3 mikroSv/val. iki 0,5 mikroSv/val., o 1 metro atstumu – 0,08 mikroSv/val., t. y. neviršijo gamtinio jonizuojančiosios spinduliuotės fono.

REKLAMA

2012 m. lapkričio 20 d. informacija perduota VĮ Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūrai, kuri pagal visus radiacinės saugos reikalavimus dūmų jutiklius paims iš aptikimo vietos ir sutvarkys juos kaip radioaktyviąsias atliekas.

RSC atkreipia dėmesį, kad gyventojai, radę jonizuojančiosios spinduliuotės įspėjamuoju ženklu pažymėtus objektus arba įtariantys, jog jų surasti ar turimi daiktai gali skleisti jonizuojančiąją spinduliuotę, apie tai nedelsiant informuotų RSC arba skambintų bendruoju pagalbos telefonu Nr. 112. Tik bendromis pastangomis galima išvengti skaudžių pasekmių ir apsaugoti žmones bei aplinką nuo žalingo jonizuojančiosios spinduliuotės poveikio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų