REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors nekilnojamojo turto rinkoje pastebimas būstų kainų kritimas, NT ekspertai teigia, jog esant ir tokiai situacijai, verta investuoti į šį sektorių.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jie pabrėžia, kad šiandien naivu tikėtis uždirbti perparduodant būstus, tačiau yra kitų galimybių, kaip pelningai panaudoti savo turtą. “Verta pinigus investuoti perkant butus ir juos nuomojant. Nuomos kainos Vilniuje šiuo metu itin aukštos, todėl investicijos grąža gana didelė” – pataria nekilnojamojo turto kompanijos RE/MAX Capital ekspertai.

REKLAMA

Patraukliausi – nauji ir taupūs būstai

RE/MAX Capital kompanijos atstovų teigimu, krentant būstų kainoms, pastebimas sandorių skaičiaus augimas. Jei anksčiau, prieš krizę, aktyviausi mėnesiai būdavo kovas - balandis bei spalis – lapkritis, tai šiemet itin daug sandorių buvo užfiksuota ir vasaros pabaigoje, rugpjūčio – rugsėjo bei spalio mėnesiais. Pirkdami būstą lietuviai dabar didžiausią dėmesį kreipia į jo išlaikymo kaštus – kuro sąnaudas važiuojant į darbą, šildymo ir komunalinius mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai teigia, kad naujos statybos namuose dabar itin paklausūs 3 kambarių butai.

“Jų trūksta, todėl ateities projektuose tokių butų yra projektuojama daugiau. 3 kambarių butus dažniausiai renkasi šeimos, kurioms trūksta erdvės. Jos kraustosi iš mažesnių,senos statybos butų, į naujus ir erdvesnius”, - pastebi NT brokeriai.

Senos statybos namuose didžiausią paklausą turi 1-2 kambarių butai. 1 kambario butus dažniausiai perka vyresnio amžiaus žmonės, kuriems seni būstai būna per dideli. Tokius būstus dažnai savo tėvams perka vaikai. 2 kambarių senos statybos butus dažniausiai perka jaunos poros, na o erdvūs, 3 kambarių senos statybos butai šiuo metu nepaklausūs dėl didelių šildymo kainų, pažymi brokeriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uždirbti galima ir per krizę

Sprogus vartojimo burbului, subliuško galimybė lengvai užsidirbti perparduodant nekilnojamąjį turtą. Ekspertai teigia, jog dabar neverta pirkti būstų turint tikslą pelningai juos parduoti, tačiau investicijas galima susigrąžinti kitu būdu.

“Šiandien pakankamai saugu investuoti į gyvenamuosius ir komercinius objektus ir juos išnuomoti. Kartais nuomos kaina gali padengti kredito įmoką, kuri buvo paimta tam būstui įsigyti. Nekilnojamasis turtas yra puikus būdas saugiai investuoti pinigus. Tai kur kas patikimesnė investicija nei akcijų pirkimas ar panašiai, juk toks turtas gali būti naudojamas ir nešti realias pajamas”, - sako RE/MAX Capital brokeriai.

REKLAMA

Tačiau, anot jų, investuojant į NT svarbu žinoti kada tai daryti ir į kokį turtą investuoti. Pavyzdžiui, tiems, kurie iš anksto žinojo, kur bus statomas “IKEA” prekybos centras, labai pasisekė – už nedideles kainas jie galėjo įsigyti NT toje vietovėje, o pastačius “IKEA” centrą, nekilnojamąjį turtą jau galima parduoti ar išnuomoti gerokai brangiau.

Seni butai gali ir toliau pigti

Krentant kainoms NT paklausa turėtų išaugti. Kokių konkrečių pokyčių tikėtis ateityje - prognozuoti sunku.

Senos statybos butų kainos greičiausiai ir toliau kris. Kritimas gali siekti net iki 10 proc.. Toks kainų šuolis žemyn prognozuojamas todėl, kad rinką vis labiau užpildo naujos statybos projektai. Jie patrauklesni, nes yra gerokai taupesni dėl mažesnių šildymo kaštų. Kasmet didėjant šildymo kainoms, žmonės ieško būdų,kaip gyventi taupiau ir nori parduoti tokį nekilnojamąjį turtą, kurį sudėtinga išlaikyti finansiškai. Todėl senos statybos daugiabučių ateitis – ne itin perspektyvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų