REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės šiandien Turkijoje kausis išlikimo rungtynėse. Jeigu vilnietės nori išsaugoti viltį tęsti kovas Europos taurės (EuroCup women) aštuntfinalyje, još šįvakar privalo įveikti „Homend Antakya“ komandą. Pralaimėjimo atveju kito etapo durys bus užtrenktos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Po kelionės autobusu į Rygą ir dviejų skrydžių apie antrą valandą nakties baigėme kelionę į viltį, - taip antradienį teigė komandos vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. - Daugiau nei 20 kilometrų nuo Sirijos sienos nutolusi Antakya yra vieta, kurioje dar rusena viltis „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandai patekti į kitą etapą. Ar šiomis rungtynėmis baigsime debiutą Europos taures turnyre, ar rasime jėgų ir prisijaukinę fortūną žengsime toliau? Laukti liko nedaug“.

REKLAMA

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ krepšininkės savo padėtį H grupėje sukomplikavo praėjusią savaitę, kai namuose aštuonių taškų skirtumu 62:70 pralaimėjo „MBK Ružomberok“ komandai iš Slovakijos. Pirmą tarpusavio mačą lietuvės buvo laimėjusios 5 taškų skirtumu. Dėl to vilniečių komanda turnyro lentelėje rikiuojasi trečia, o į kitą etapą pateks dvi pirmos grupės komandos. Šio vakaro varžovės „Homend Antakya“ krepšininkės pralaimėjimų kartėlio dar nėra patyrusios ir yra turnyro lentelės viršuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvename laukimu. Nėra lengva laukti rungtynių, kurių svarba tokia didelė, - teigia R.Gorbačiovas. - Suprantame rungtynių kaina. Tiesa, komanda pasiruošusi rungtynėms, kelionės nuovargis jau pamirštas. Visos mintys sukasi tik apie šio vakaro rungtynes. Organizatoriai sako, kad beveik du tūkstančius žiūrovų talpinanti salė bus visiškai pilna, todėl bus dar sunkiau, tačiau neturime kur trauktis. Sieksime tik pergalės“.

„Homend Antakya“ komandoje Europos taurėje lyderė amerikietė Jolene Anderson. Gynėja per dvejas rungtynes vidutiniškai pelno po 27 taškus, atkovoja 9 kamuolius ir atlieka 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Jai neblogai talkina Shekinna Stricklen. Puolėja vidutiniškai pelno po 17,5 taško ir atkovoja 5,5 kamuolio. Slovakė Dubravka Dačič įmeta po 11,5 taško ir atkovoja 5,5 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turkių komandoje pasikeitė pagrindinis treneris, juo tapo buvęs asistentas Ekin Bas, o tai gali papildomai motyvuoti turkes, - tikina vilniečių vadovas. - Mūsų komanda susikaupusi, treniruotėse dirba aktyviai, matosi didelis noras. Neabejoju, jog merginos atiduos visas jėgas tam, kad į Vilnių parvežtume mums taip reikalingą pergalę“.

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos gretose Senojo žemyno turnyre geriausiai sekasi Vitai Kuktienei. Patyrusi puolėja pelno vidutiniškai po 10,3 taško, atkovoja 5,3 kamuolio ir atlieka 1 rezultatyvų perdavimą. Komandos kapitonė Kristina Vengrytė renka po 9,7 taško ir 4 atkovotus kamuolius. Gynėja Sakellie Daniels įmeta po 8,3 taško, atkovoja 5,3 kamuolio ir atlieka 4 rezultatyvius perdavimus.

Per pirmas tarpusavio rungtynes „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komanda prieš tris savaites namuose turkėms pralaimėjo 66:93. Vilniečių gretose tąkart Rima Valentienė surinko 9 taškus. „Homend Antakya“ komandoje J.Anderson pelnė 22 taškus.

Rungtynių pradžia 19.00 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų