REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdas Patackas Seimo posėdžio pabaigoje perskaitė pareiškimą, kuriame buvo teigiama, kad jis padarė klaidą, kandidatuodamas į Seimą kartu su partija „Drąsos kelias“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žinia, šiandien balsuojant už Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą į premjerus, netolygiai pasiskirstė „Drąsos kelio” frakcijos balsai. Jonas Vasiliauskas, Neringa Venckienė ir Jonas Varkala pritarė kandidatūrai. Vytautas Antanas Matulevičius ir Algirdas Patackas balsavo prieš. Aurelija Stancikienė susilaikė.

REKLAMA

A. Patackas teigė, kad DK pamynė esminius principus, pritardama premjero, kuris eina į valdžią su tokiu „bepasaulėžiūriniu dariniu kaip Darbo partija“, kandidatūrai. Jo manymu, DK atsisakė savitumo ir išdavė esminius principus.

DK narys piktinosi, kad frakcijos nariai, balsavę už A. Butkevičių, neįžvelgė pavojaus Lietuvos valstybingumui.

A. Patackas pagrasino, kad trauksis iš frakcijos, jeigu partija taps sistemine.

„Jeigu tokių nuostatų bus laikomasi, būsiu priverstas nelaikyti savęs DK frakcijos nariu tiek etine, tiek politine prasme“, - sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA

„Padariau klaidą, kad prieš įsiliedamas į DK sąjūdį, neišreikalavau iš jo lyderių griežtai apibrėžti savo pilietines ir politines pažiūras“, - teigė jis. A. Patackas apgailestavo, kad taip neįvyko.

„Tačiau bendrojo gėrio vardan ir atmindamas Klonio gatvės tragedijos aukas, reikalausiu teisingumo. Šūkis, su kuriuo atėjau „Už teisybę, už valstybę“, tebegalioja“, - ryžtingai pabaigė pareiškimą jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų