REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar TV3 televiziją ištiko keista nesėkmė. Ji taip ir neparodė žurnalistės Rūtos Janutienės parengos laidos “Paskutinė instancija”, nors transliavo jos anonsą, kuriame žadėjo žiūrovams papasakoti įdomių dalykų apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad prieš tai panašią nesėkmę patyrė ir LNK televizija. Spalio 21 dieną šis kanalas neparodė žurnalisto Tomo Dapkaus laidos, kurioje žadėjo transliuoti Seimo pirmininkės Irenos Degutienės pasakojimą apie baimę, užvaldžiusią parlamento narius. Apie tai rašėme publikacijoje “Cenzūra LNK patvirtino I. Degutienės žodžius apie padėtį valstybėje”.

REKLAMA

Ekspertai.eu iki šiol nežino, kodėl LNK netransliavo Seimo pirmininkės pasisakymo. T. Dapkus pasakė negalįs atskleisti priežasčių, nes jį saisto sutartis su televizija.

Nežinome ir to, kokios kliūtys sutrukdė TV3 televizijai transliuoti R. Janutienės laidą.

Bet keisčiausias šioje istorijoje yra kitas dalykas.

Įdėmiai peržiūrėję laidos įrašą, ekspertai.eu neįžvelgė nieko, kas būtų neetiška. Nieko, kas pažeistų įstatymus. Nieko, dėl ko šios laidos nereikėtų rodyti Lietuvos žmonėms. Nieko, kuo ji galėtų žiūrovams pakenkti. Atvirkščiai – pateikiama anksčiau neskelbtų faktų apie šalies vadovę, kurie piliečiams gali būti įdomūs.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl sunku suprasti, dėl kokių priežasčių tai kam nors galėtų pasirodyti netinkama. Toks TV3 sprendimas tik kelia visuomenėje nepagrįstas įtampas ir įtarumą.

Jau dabar skleidžiami gandai, esą laida neparodyta dėl cenzūros, o Lietuva, kaip ir sakė I. Degutienė, ritasi į autoritarizmą, nes viešąją erdvę kontroliuoja ir cenzūruoja nežinoma geležinė ranka, kuri laužo Konstitucijoje įtvirtintą žodžio laisvę ir atima iš rinkėjų teisę žinoti.

Nenorėdami, kad ši įtampa būtų toliau eskaluojama, ekspertai.eu skelbia laidos įrašą. Žiūrėkite ir darykite išvadas patys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų