REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad nepritaria Darbo partijos (DP) į kultūros ministrus teikiamo Giedriaus Drukteinio kandidatūrai.

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad nepritaria Darbo partijos (DP) į kultūros ministrus teikiamo Giedriaus Drukteinio kandidatūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Sudėtingas klausimas. Mano požiūriu, galutinio sprendimo dar nėra, nes galutinis oficialus teikimas artimiausiu metu turėtų įvykti. Bet aš apie jį (G. Drukteinį – Balsas.lt) susidariau nuomonę neigiamą. Kada išgirdau meno kultūros žmonių atsiliepimus ir bendrai visuomenės vertinimus, galiu pasakyti per daug neigiamai vertinu”, - teigė jis.

REKLAMA

Paklaustas, ar neigiama nuomonė atsirado po tam tikrų G. Drukteinio viešų pasisakymų, jis patikino, kad vien dėl to susidaryti nuomonės apie žmones nereikėtų, nes juos gali veikti tam tikra emocinė aplinka, tačiau apie šią konkrečią kandidatūrą kol kas yra formuojama daugiau neigiama nuomonė.

Paaiškindamas, kodėl G. Drukteinio kandidatūrą nusiuntė prezidentei Daliai Grybauskaitei elektroniniu paštu, A. Butkevičius teigė, daro tai dėl to, kad dienos bėga, o reikia apie kiekvieną kandidatą atlikti patikrinimą ir gauti informaciją. Taip daroma, kad darbas neužstrigtų. Politikas patvirtino, kad oficialus raštas su kandidatais į ministrus kol kas guli jo stalčiuje be parašo.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras nesiėmė atsakyti, kodėl į kultūros ministrus teikiamos kontraversiškos figūros. Balsas.lt primena, kad tarp DP kandidatų į šį postą jau šmėžavo ir populiaraus aktoriaus Juozo Gaižausko kandidatūra. A. Butkevičius siūlė šį klausimą užduoti DP pirmininkui Viktorui Uspaskichui, o ne jam.

“Dar sykį pasikartosiu, kai atneša kandidatūrą, aš nesu Dievas, kad visą Lietuvą pažinočiau”, - piktinosi jis.

Žurnalistų paklaustas, kodėl, formuojant Vyriausybę, vyksta savotiškas “farsas”, tarsi žaidimas, o ne rimtas procesas, socialdemokratų lyderis teigė: “Nebejuokinga, kai kada darosi pikta”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Ir aš galėčiau kalbėti labiau apie finansininkus ir ekonomistus, viso pasaulio lyderius, apie juos turiu nuomonę, bet apie kai kuriuos Lietuvos žmones aš neturiu nuomonės ir buvo pasakyta man, kad labai rimtas, kompetentingas, pats tinkamiausias jų deleguojamas žmogus į kultūros ministrus”, - tikino jis.

A. Butkevičius tvirtino, kad neigiamą nuomonę apie G. Drukteinį susidarė tik po to, kai elektroniniu paštu nusiuntė prezidentei jo kandidatūrą, ir jei būtų iškart žinojęs, nebūtų siuntęs.

Pasak A. Butkevičiaus į kultūros ministrus yra ne vienas tinkamas žmogus, iškeltas kultūros veikėjų sudarytame sąraše. Lietuvos diplomatė ir kultūros vadybininkė Ina Marčiulionytė, pasak jo, yra viena iš kandidačių, už kurią jis abejomis rankomis būtų “už”.

REKLAMA

O štai kitas “darbiečių” kandidatas į žemės ūkio ministrus Virgilijus Jukna paskirtam premjerui yra labiau pažįstamas ir priimtinas.

“V. Jukna yra mokslininkas ir, kiek žinau, mokslo bendruomenė atsiliepė gana teigiamai, ir kai kada nebūtina, kad žmogus būtų su didžiule darbo patirtimi ir žinotų Briuselio koridorius, bet yra tam tikri iššūkiai, kurie gali būti išbandyti ir atėjusiems žmonėms, reiškia, galima sakyti iš artimo sektoriaus”, - sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų