REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad nepritaria Darbo partijos (DP) į kultūros ministrus teikiamo Giedriaus Drukteinio kandidatūrai.

REKLAMA
REKLAMA

“Sudėtingas klausimas. Mano požiūriu, galutinio sprendimo dar nėra, nes galutinis oficialus teikimas artimiausiu metu turėtų įvykti. Bet aš apie jį (G. Drukteinį – Balsas.lt) susidariau nuomonę neigiamą. Kada išgirdau meno kultūros žmonių atsiliepimus ir bendrai visuomenės vertinimus, galiu pasakyti per daug neigiamai vertinu”, - teigė jis.

REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, paklaustas ar jau žino, kokią kitą kandidatūrą į kultūros ministrus teiks premjerui Algirdui Butkevičiui, tikino, kad dar su juo nesikalbėjo ir nežino nieko apie G. Drukteinio netinkamumo.

Kaip žinia, DP į kultūros ministrus deleguoja pakankamai “linksmas” kandidatūras: jau buvo siūlomas aktorius Juozas Gaižauskas, taip pat žurnalistas Giedrius Drukteinis.

Į žurnalistų klausimą, ar galima iš DP sulaukti dar kokių nors įspūdingesnių kandidatų į kultūros ministrus, V. Uspaskichas šyptelėjo ir pasakė: “Jei norite, galite sulaukti”.  

REKLAMA
REKLAMA

V. Uspaskichas nesutiko su teiginiu, kad G. Drukteinio kandidatūra jau galutinai atmesta. “Dar svarstome kandidatūras. Kultūrininkai-visuomenininkai atsiuntė apie penkiolika įvairių kandidatūrų, būtų atsiuntę vieną, tai būtų lengva pasirinkti. Penkiolika – tai sunku ir pasirinkti, visi geri”, - tikino jis.

Paklaustas, ar nėra taip, kad socialdemokratai padeda “darbiečiams” surasti savo kandidatą, V. Uspaskichas nesutiko su tokia formuluote. “Šitoje vietoje mums pagalbos nereikia”, - pasakė jis ir pridūrė, kad DP turi kiekvienam ministro postui po dešimt kandidatų. Pasak jo, kultūros ministrų kandidatūras teiks po vieną, pagal sąrašą. DP lyderis teigė nebijąs, kad nespės laiku pateikti tinkamo kandidato. “Mes galime kad ir per vieną dieną”, - tvirtino jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų