REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiųjų miestų aikštėse jau stiebiasi Kalėdų eglės, o prekybos centrai rengiasi sutikti šventinių dovanų pirkimo bumui nusiteikusius pirkėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Iki didžiųjų metų švenčių likus dar visam mėnesiui sostinės savivaldybėje jau pristatyti būsimi šių metų švenčių renginiai ir atrakcijos.

REKLAMA

Šiemet pagrindinė miesto eglė Katedros aikštėje bus įžiebta gruodžio pirmąją, šis renginys ir pradės švenčių maratoną sostinėje. Šiemet vilniečių ir sostinės svečių lauks ne tik rekordinio aukščio eglutė, bet ir analogų pasaulyje neturintis Kalėdų senelis, superherojų sveikinimai, Kalėdų miestelis, Kalėdų prospektas, ledinukų parkas bei vilniečių pamėgtas šventinis traukinukas.

Su žurnalistais miesto savivaldybėje susitikęs Vilniaus meras Artūras Zuokas juokavo, kad Kalėdų kvapas jau tvyro ore. „Nedažnai būna tokios malonios spaudos konferencijos kaip šiandien. Nepriklausomai nuo to, kokios valdžios, Kalėdos visuomet ateina. Šį savaitgalį Vilniuje bus įžiebta aukščiausia eglė Baltijos šalyse“ – sakė meras ir patikino, kad eglė ekologiška. „Nekertam eglių ir paskui nesidžiaugiam, kad medį reikia išmesti“, - sakė meras ir pridūrė, kad ekologiška eglutė bus puošiama ekologiškomis lemputėmis, kurios naudoja nedaug energijos.

REKLAMA
REKLAMA

Meras džiaugėsi, kad televizijos bokštas vėl virs aukščiausia egle, o senjorus nemokamai kava pasivaišinti kvies daugiau nei trisdešimt miesto kavinių ir restoranų.

 Mero teigimu, šiemet Kalėdos vienam vilniečiui iš savivaldybės biudžeto atsieis 76 centus.

Šiemet vilniečių laukia naujovė – virtualus Kalėdų senelis, kuris su lankytojais bendraus Katedros aikštėje. Konferencijos metu A. Zuokas paskambino virtualiam Kalėdų seneliui, kuris merui nedvejodamas pateikė klausimą, ar šis jau išleido įsakymą vilniečiams būti geriems ir linksmiems. „Rytoj išleisiu šitą įsakymą“, - sakė meras ir paklausė, ar senelis jau dukros laišką, bet virtualusis pokštininkas atsakė, kad negalima siųsti elektroninių paštu, nes laiškai gali patekti į „spam'ą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar švenčių laikotarpiu sostinės senamiestyje dirbs daugiau pareigūnų, meras sakė: „Viešąją tvarką tikrai užtikrinsim, tam yra pasirengę policijos pareigūnai, bet tikiuosi, kad patys vilniečiai bus aktyvūs, bet ne tokie aktyvūs, kad reiktų policijos pagalbos. Paskutinių metų statistika gerai nuteikia“, - kalbėjo A. Zuokas.

Meras džiaugėsi, kad Viešbučių ir restoranų asociacijos teigimu, nemažai viešbučių ir restoranų šventiniam laikotarpiui jau užsakyta, be to, buvo platinama informacija per turizmo agentūras ir kitus kanalus apie galimybę šventes sutikti Vilniuje kaimyninių šalių gyventojams. Šiemet laukiama atvykstant nemažo skaičiaus turistų ir iš užsienio

Sostinės gatvės šiemet bus papuoštos tomis pačiomis dekoracijomis kaip ir pernai, bet, anot savivaldybės atstovų, tai normalus reiškinys, mat net ir garsieji Eliziejaus laukai šiemet pasipuoš tuo pačiu drabužiu kaip ir pernai, tas pačias dekoracijas naudos ir Ryga. Tiesa, vilniečius žadama nustebinti žaviais akcentais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų