REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naminis tepamas vištienos kepenėlių paštetas su subtiliu brendžio aromatu.

Naminis tepamas vištienos kepenėlių paštetas su subtiliu brendžio aromatu.

REKLAMA

Ingredientai:

550 g vištienos kepenėlių

100 g sviesto + 100 g apliejimui

4 česnako skiltelės

2 nedideli svogūnai

50 g Parmos kumpio (arba bekono)

100 ml brendžio

1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių

1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių

2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus

Druskos

Spalvotų pipirų – skoniui ir papuošimui

Keli lauro lapai (papuošimui)

Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai

Gaminimas:

Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakaitinti smulkintą svogūną bei česnaką.

Po kellių minučių sudėti smulkintą Parmos kumpį arba bekoną bei nuplautas, nusausintas kepenėles. Pakepinti apie 10 min, kol kepenėlės bei kumpis apkeps.

REKLAMA
REKLAMA

Viską keptuvės turinį supilti į indą. Keptuvę grąžinti ant ugnies, įdėti sviesto gabalėlį, palaukti kol ištirps, supilti brendį bei pakaitinti apie 1 minutę.

REKLAMA

Supilti prie kepenėlių, įberti maltus spalvotus pipirus, druską, džiovintus čiobrelius bei paprikos miltelius. Viską susmulkinti blenderiu iki vienalytės masės.

Masę supilstyti į indelius. Ant viršaus galima uždėti kelis lauro lapelius bei užbarstyti spalvotų pipirų. Kad paštetas netamsėtų bei ilgiau išliktų šviežias užliekite tirpintu sviestu.

Laikyti šaldytuve.

Paštetas idealiai tinka su grūdėta duona bei rūgštaus obuolio skiltele.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų