REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) teigia, kad Europos ekonomikos "depresinė būklė išliks dar gana ilgai". Vašingtono administracijos vadovas apie tai pareiškė trečiadienį per susitikimą su garsiais JAV verslininkais, priklausančiais organizacijai "Apskritasis verslo stalas".

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia prezidentas pabrėžė, kad savo svečius laiko "ne tik verslo lyderiais, ne tik kompanijų vadovais, bet ir ekonomikos lyderiais ir garsiais šalies mąstytojais". Jo įsitikinimu, čia vienoje salėje šalia jo sėdi patriotai, kuriems svarbūs "ne tik įmonių rodikliai, bet ir JAV ateitis". O ši ateitis daugeliu atžvilgių priklauso nuo didžiausių kompanijų, valdančių didelius tiekėjų tinklus, gerovės, pridūrė B. Obama.

REKLAMA

Trumpai apibūdindamas pasaulinės ekonomikos situaciją JAV prezidentas pripažino, kad ji "vis dar išlieka vangi". "Azija jau ryžtingai veržiasi į priekį, o kai kurios besivystančios ekonomikos į priekį veržiasi lėčiau nei prieš kelerius metus", - kalbėjo JAV prezidentas.

B. Obamos nuomone, tokiomis aplinkybėmis išorinis pasaulis daugiau nei bet kada "dairosi į Ameriką". Tačiau jai dabar reikia pačiai skubiai tvarkyti savo finansus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų