REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien prezidentė Dalia Grybauskaitė su pateiktu kandidatu į kultūros ministrus Kęstučiu Daukšiu. Šis Darbo partijos (DP) deleguotas politikas atvyko į prezidentūrą prieš pusę trijų.

Šiandien prezidentė Dalia Grybauskaitė su pateiktu kandidatu į kultūros ministrus Kęstučiu Daukšiu. Šis Darbo partijos (DP) deleguotas politikas atvyko į prezidentūrą prieš pusę trijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 14:54] Kandidatas į kultūros ministrus pas prezidentę užtruko maždaug dvidešimt minučių. Po susitikimo jis atėjo į spaudos konferencijų salę. Pasakęs „Laba diena“, jis palaukė kelias sekundes ir, nesulaukęs klausimo, tarė netikėtą „Viso gero“ ir išėjo. Žurnalistams ėmus vytis K. Daukšį prezidentūros koridoriumi, jis į klausimus atsakinėjo nerišliai ir visą laiką judėjo išėjimo link.

REKLAMA

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė pranešė, kad rytoj A. Butkevičius 9.30 atvyks į prezidentūrą ir pateiks D. Grybauskaitei visą kandidatų į ministrus sąrašą. Ji pabrėžė, kad prezidentė tikisi, kad visi kandidatai atitiks keliamus reikalavimus.

"Visiems ministrams, nepriklausomai nuo partiškumo, keliami vienodi reikalavimai: numatomos kuruoti srities išmanymas, skaidrumas, gebėjimas deramai atstovauti valstybei tarptautinėje erdvėje, europinės darbotvarkės supratimas, gebėjimas bendrauti viena iš darbinių ES kalbų. Šiuos reikalavimus Premjerui pristačiau dar pačioje Vyriausybės formavimo pradžioje, todėl labai tikiuosi, kad visi jo teikiami kandidatai į ministrus juos atitiks", - pranešė D. Grybauskaitė socialiniame tinklalapyje "Facebook".

REKLAMA
REKLAMA

Šis kandidatas – tai pirmasis asmuo, kurio kandidatūrą patvirtino paskirtasis premjeras, socialdemokratas Algirdas Butkevičius. Tiesa, su kultūra jis nė kiek nesusijęs, politikas yra ekonomistas ir jau kadaise ėjo Ūkio ministro pareigas po to, kai iš jų atsistatydino DP lyderis V. Uspaskichas.

Prieš tai trys DP deleguoti kandidatai į ministrus jam neįtiko. Buvo siūlomos renginių organizatoriaus Tado Rimdžiaus, aktoriaus Juozo Gaižausko ir etiketo specialisto, žurnalisto ir rašytojo Giedriaus Drukteinio kandidatūros.

Balsas.lt primena, kad prezidentė jau atmetė dviejų „darbiečių“ kandidatūras į ministrus. Švietimo ir mokslo ministro poste DP regi Virginiją Baltraitienę, o Socialinės apsaugos ir darbo – Loretą Graužinienę. Pagal oficialią prezidentės versiją, šios kandidatės neįtiko jai dėl prastų anglų kalbos žinių, tačiau plinta ir kita versija, kad šalies vadovė nenori ministrų postuose matyti žmonių, kurie itin artimi DP lyderiui Viktorui Uspaskichui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų