REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Purus mielinis vyniotinis su labai daug aguonų.

Ingredientai:

1 kg miltų

1,5 stiklinės pieno

30 g mielių

5 kiaušinių tryniai

5 g druskos

60 g cukraus

50 g margarino kepiniams

300 g aguonų

1 šaukštas vanilinio cukraus

Gaminimas:

Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiama pusė miltų ir išmaišoma. Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų. 

REKLAMA
REKLAMA

Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi. Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.

REKLAMA

Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkiname karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos.

Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.

Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.

Tešla suvyniojama, vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.

Kepama 220 laipsnių orkaitėje 40–50 min.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų