REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalas Eugenijus Gentvilas Liberalų Sąjūdžio (LS) frakcijoje vykstančioje diskusijoje su naujos Vyriausybės ministrais ir paskirtuoju premjeru Algirdu Butkevičiumi, teiravosi naujai paskirto Finansų ministro Rimanto Šadžiaus, ar bus keičiamas 2013 metų biudžeto projektas. Jis akcentavo, kad socialdemokratai, būdami opozicijoje, stipriai kritikavo naktinę mokesčių reformą, kuri vyko sparčiai dėl krizės.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, naktinėje mokesčių reformoje yra tam tikrų trūkumų ir reikėtų įvesti tokią tvarką, kuri būtų tvari. “Gaisro tvarka nekeisime, nes sistema veikia”, - sakė jis.

REKLAMA

R. Šadžius tikino, naktinė mokesčių reforma pridarė žalos ne dėl to, kad buvo nuspręsta ją daryti, o dėl to, kaip ir kada buvo nuspręsta, kaip žmonėms buvo pranešta. “Mano supratimu, tai klasikinis kultūrinis šokas. Sugedo žmonių ir valdžios, verslo ir valdžios santykiai. Taisant tuos dalykus, kurie po to atsitiko, vadovausimės pagrindine taisykle – septynis kartus atmatuok, pasitark. Pasitarę ieškosime kuo didesnio sutarimo”, - teigė jis ir pabrėžė, kad mokesčių pakeitimo su šiuo biudžetu nesiūlo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak naujo finansų ministro, remdamiesi makroekoniminėmis prognozėmis, bus tik vienas kardinalus dalykas – minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) pakėlimas iki 1000 litų nuo sausio 1 dienos, kuris biudžetui kainuos tam tikrus pinigus. Jo manymu, kylant MMA visame ūkyje, kad ir koks tai rizikingas žingsnis, jis viliasi, kad masinių atleidimų nebus.

“Jei ūkis adekvačiai sureaguos, Sodros bei Privalomo sveikatos draudimo biudžetai pasipildys”, - svarstė jis.  

Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad liberalai yra klasikiniai apmokestinamo progresyvumo priešai, todėl mano, kad naujoji Vyriausybė galės pasiūlyti kompromisų šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų