REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Imbieru kvepiantis keksas, turtingas džiovintais vaisiais.

Imbieru kvepiantis keksas, turtingas džiovintais vaisiais.

REKLAMA

Sudėtinės dalys:

125 g sviesto

100 g rudojo cukraus

2 kiaušiniai

100 ml pieno

2 šaukštai pieno

250 g kvietinių miltų

1.5 šaukštelio kepimo miltelių

0.5 šaukštelio sodos

2 šaukšteliai imbiero

1 šaukštelis cinamono

2 šaukštai romo

300 gramų džiovintų vaisių

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišyti mitus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitame dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą.

REKLAMA
REKLAMA

Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu ir palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti.

Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C temp. apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų