REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimvydui Širvinskui, žinomam kaip Makalius, šiuo metu 22-eji. Ketverius metus jis vadovauja savo kelionių agentūrai. Per tą laiką pigių kelionių ekspertas tapo žinomiausio Lietuvoje kelionių puslapio autoriumi, televizijos laidos vedėju, parašė knygą ir išleido kelionių žurnalą. Tačiau iš kitų verslininkų Rimvydas vis dėlto dažniau sulaukia kandžių replikų nei palaikymo ir paskatinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Papasakok, kuo vaikystėje norėjai būti užaugęs?

Norėjau būti cirko artistu, nes buvau pamišęs dėl jo. Kiekvieną kartą cirkui atvykus į miestą, pirmas nusipirkdavau bilietą. Labiausiai mane žavėjo magija. Beje, septynerius metus ir pats buvau cirko artistas. Tikrai įdomi ir linksma patirtis.  

REKLAMA

Svajojai apie cirką, o tapai kelionių ekspertu? Iki šiol viskas tekėjo sava vaga. Mėgau keliauti, rašiau blogą. Kai pastebėjau, kad jis tampa vis populiaresnis, pamaniau: „Dabar galėsiu uždirbti dar porą papildomų litų iš reklamos!“ Po to protingi žmonės patarė įkurti savo kelionių agentūrą. Galvoju, o kodėl ne? Nors universitete dėstytojai buvo prigąsdinę, kad tai didžiausia klaida. Bet nepabandęs, nesužinosi. Taip atėjau į kelionių sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Atėjai, pabandei ir tapai verslininku? Dažnai patyrę verslininkai man sako: „Vaikeli, tu nieko neišmanai apie verslą. Pradėk bent knygas apie tai skaityti.“ Visų pirma, aš net nelaikau savęs verslininku. Nerengiu verslo strategijų, kaip uždirbti daugiau pinigų. Į finansinius reikalus savo įmonėje išvis nesikišu. Kelionių agentūrą įkūriau todėl, nes man patinka keliauti, patarti žmonėms ir generuoti naujas bei kelionių agentūroms visai nebūdingas idėjas. Puiku, jeigu iš to dar galiu save išlaikyti ir užsidirbti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėjai savo televizijos laidą. Kodėl jos nebeliko? Televizija siūlė tęsti laidą, bet pats atsisakiau. Nors rezultatai buvo neįtikėtini. Kiekvieną savaitę sulaukdavome svetainėje po tūkstančius naujų lankytojų. Supratau, kokia visagalė yra televizija. Bet dirbdamas pamačiau, kad prarandu malonumą keliauti. To tikrai nenoriu, nes visada laikausi nuomonės, kad darbas pirmiausia turi būti pomėgiu. Savo verslą pradėjai nuo nemokamų konsultacijų. Iš ko uždirbi dabar? Nemokamai atsakinėjame ir dabar. Maždaug 80 procentų darbo laiko sudaro laiškų rašymas, kuriuose atsakinėjame į žmonių užduodamus klausimus. Daugelis jų vėliau patiki mums savo atostogų planavimą. Dalį uždarbio gauname ir iš reklamos savo internetinėje svetainėje. Taip pat tenka bendradarbiauti ir su kitų įmonių komerciniais projektais.  

REKLAMA

Ar daug sulauki pasiūlymų bendradarbiauti? Sulaukiu beveik kasdien, tačiau priimu ne visus. Dažniausiai esu kviečiamas tapti reklaminiu veidu. Šiaip stengiuosi sietis su gerą vardą turinčiais prekiniais ženklais, nes tai atsiliepia ir Makaliaus vardui. Pavyzdžiui, neseniai teko vesti mobilias kūrybines dirbtuves su telefonu „Galaxy Note II“. Nustebau, kai po renginio sulaukiau žmonių laiškų, ar man tikrai patiko telefonas ir rekomenduočiau jį įsigyti. Tai rodo, kad žmonėms svarbi ir mano asmeninė nuomonė.  

Kokie tavo kitų metų planai? Pirmiausia noriu pabaigti buto remontą, nes visi darbai dabar pačiame įkarštyje (juokiasi). Iš verslo pusės norime tapti oficialiu kelionių organizatoriumi ir pradėti rengti netradicines keliones autobusu po Europą. Kol kas patys to negalime daryti. Planų tikrai daug, bet pirmiausia reikia sulaukti kitų metų, juk pranašaujama pasaulio pabaiga (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų