REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smulkieji kinų elektronikos gamintojai ir toliau laikosi savo nuoseklios pozicijos – kam kurti savo, jei galima klonuoti sėkmingus įrenginius ir užsidirbti iš panašumo į brangiai kainuojantį originalą. Pavyzdžiui, jei pasirodo koks nors išmanusis telefonas ir jis itin sparčiai išpopuliarėja, tai kinų klono pasirodymas – tik dienų (o gal net ir valandų) klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

Sukurta jau ne viena "iPhone" kopija, iš kurių turbūt labiausiai išsiskyrė "iPhone" dujinės viryklės. Tačiau šį kartą „pasisekė“ "Apple" konkurentui "Samsung", kurio "Galaxy Note II" sulaukė savojo „avelės Dolly“ likimo.

REKLAMA

Kaip dažniausiai rodo praktika, kinų kopija nusileidžia originalui savo techniniais parametrais, nors beveik idealiai atkuria išorinę išvaizdą. Taigi naujadaras gavo "Star S7180" pavadinimą (beje, ant dėžutės puikuojasi "Android Note II" pavadinimas), jis turi 5,5“ įstrižainės sensorinį qHD raiškos ekraną , dviejų branduolių "MediaTek MT6577" procesorių, 1 GB operatyviosios atminties, 4 GB talpos integruotą duomenų kaupiklį. Nugarinėje dalyje yra 8 MP raiškos kamera, priekyje – 0,3 MP raiškos.

REKLAMA
REKLAMA

Išmanusis klonas dirba su operacine sistema "Android 4.1.1 Jelly Bean", vartotojai turi visas „root“ teises, taigi visi norintys galės pasinaudoti naujojo mobilaus įrenginio galimybėmis vos ne aparatiniu lygmeniu. Beje, "Star S7180" jau pasirodė prekyboje, o jo pirkėjus pamalonins maža kaina – naujokas parduodamas už maždaug 170 JAV dolerių (~ 460 lt). Beje, apie firminio "S Pen" rašiklio kloną nieko nekalbama, tačiau žinant kinų pomėgius, galima tikėtis, kad rašikliui skirtą erdvę telefono viduje užims skaitmeninės TV antena.

 

Konstantinas PUSHALOTAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų