REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs politikas virto nesugaunamuoju bėgliu

Dviejų žmonių žudiku pripažintas ir 14 metų už grotų pasiųstas marijampolietis Algirdas Geležius (38 m.) nenori gyventi nelaisvėje – jis pradingo.

REKLAMA
REKLAMA

Verdikto negirdėjo

„Akistata“ jau rašė apie tai, kad lapkričio 27 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, jog verslininkas A. Geležius, buvęs Kalvarijos savivaldybės tarybos narys ir Rolando Pakso partijos aktyvistas, yra kaltas – dar 1994-ųjų balandį žiauriai nužudęs du Kalvarijos gyventojus, bet vis likdavęs neapkaltintas.

REKLAMA

Apeliacinis teismas paskyrė šiam keturių vaikų tėvui, Marijampolės apskrities bokso federacijos pirmininkui, 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Prieš tai du kartus – 2009 metais Kauno apygardos teisme ir 2010-aisiais tame pačiame Lietuvos apeliaciniame teisme – A. Geležius dėl dviejų vyrų nužudymo buvo išteisintas, nenustačius jo kaltės.

Laikomų nužudytais abiejų vyrų kūnai iki šiol nerasti.

Paprastai Apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja iškart ir turi būti vykdomas. Tačiau A. Geležius liko nesuimtas, nes jis šio nuosprendžio negirdėjo. Prieš tai uoliai lankęsis visuose teismo posėdžiuose, klausytis nuosprendžio marijampolietis neatvyko.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju nuteistasis arba pats turi prisistatyti į policiją, kad būtų nuvežtas į bausmės atlikimo vietą, arba jis turi būti surastas ir suimtas.

Dingo antrą kartą

A. Geležius nei prisistatė, nei namie laukė atvyksiančių jį suimti pareigūnų. Jau ir nuosprendžio dieną Marijampolės policijos pareigūnai žinojo, kad A. Geležiaus namie nebėra – jo buvimo vieta namiškiams esą nežinoma.

Kiek palaukus, Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate dabar jau paskelbta nežinia kur pradingusio A. Geležiaus paieška. Turima žinių, kad teismo bausmės vykdymo vengiantis A. Geležius išvykęs į užsienį, todėl jis ieškomas ir Interpolo kanalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškomų nusikaltėlių sąraše A. Geležius – jau antrą kartą.

„2005 metais buvau įrašytas į Lietuvos ieškomiausių nusikaltėlių sąrašą dvyliktu numeriu, – „Akistatai“ yra sakęs A. Geležius. – Apie mane buvo suformuota nuomonė, visiškai priešinga mano gyvenimo būdui ir įsitikinimams.“

Tuo metu A. Geležius buvo apkaltintas dėl dviejų kalvarijiečių nužudymo, bet tyrimo pabaigos buvo paliktas laukti laisvėje. Vėliau bėglys prisistatė pats.

Pavyzdys – šventasis

Galima tik spėti, ar A. Geležius dabar pasislėpė dėl to, kad yra kaltas ir tik vengia atlikti jam skirtą griežtą bausmę, ar dėl to, kad, kaip pats visada tikino, yra nekaltas, bet padarytas, jo žodžiais, sufabrikuotos bylos veikėju, monstru, šaltakrauju žudiku, kurį būtina įkalinti.

REKLAMA

„Po apkaltinimų pradėjau studijuoti Bibliją ir visose savo kančiose pavyzdžiu laikau Jėzų Kristų, – savo baigiamojoje kalboje teisme dar 2009 metais kalbėjo A. Geležius. – Visą savo gyvenimą darau tik gera ir seku tomis vertybėmis, kurias deklaruoja krikščionybė. Mačiau tik vieną galimybę nugalėti supantį blogį, šmeižtą ir apkalbas – tai daryti gerus darbus. Todėl niekada neatstūmiau nei nuteisto, nei paklydusio žmogaus. Visose situacijose norėjau kiekvienam padėti, nes atstumti neleido man tikėjimas. Dirbdamas treneriu, dėl auklėtinių gerovės aukodavau net savo atlyginimo dalį. O matydamas valdžios savanaudiškumą, teisėtvarkos savavaliavimą ir piktavališkumą, nesistengiau ką nors pakeisti – tik apeliuodavau į sąžinę.“

A. Geležius gali Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį apskųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, tačiau tai nesuteikia jam galimybės mėgautis laisve po Apeliacinio teismo verdikto.

Irena ZUBRICKIENĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų