REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkių nedarbo dienų nuostoliai, prognozuojama, sieks daugiau nei 1 mln. litų, informuoja draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas".

Penkių nedarbo dienų nuostoliai, prognozuojama, sieks daugiau nei 1 mln. litų, informuoja draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

80 proc. visų registruotų ilgojo savaitgalio nuostolių sudaro transporto žalos, o kreipinių skaičius, norint pranešti apie patirtą žalą, yra 5-6 kartus didesnis, palyginti su įprasta darbo diena.

REKLAMA

Ketvirtadienį per pirmas tris darbo valandas į "Lietuvos draudimo" skambučių centrą jau kreipėsi 600 per Kalėdų šventes nukentėjusių klientų. Internetu ilgąjį savaitgalį registruota apie 200 pranešimų. Įprastai per visą dieną "Lietuvos draudimas" registruoja apie 400 žalų.

AB "Lietuvos draudimas" Žalų ekspertizių skyriaus vadovas Mantas Norkus teigia, jog daugiausiai žmonių patyrė žalas transporto įvykiuose. Avarijų nuostoliai vidutiniškai mieste siekia 2 tūkst. litų, užmiestyje - iki 10 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

"Pastebime, kad avarijos dažniau fiksuotos gruodžio 23 ir 24 dienomis - būtent tomis dienomis eismo sąlygos buvo itin sudėtingos - stiprus snygis ir pustymas, vėliau prasidėjusi lijundra ir plikledis, ne visiems vairuotojams leido saugiai pasiekti kelionės tikslą. Pastebime, kad per žiemišką gruodžio mėnesį vairuotojai priprato prie eismo sąlygų ir itin didelių, tragiškų eismo įvykio kol kas neužfiksavome", - sako jis.

Per šventes gyventojų turtas nukentėjo ir nuo gaisrų bei užpylimų. Keliolika gaisrų kilo dėl šildymo katilų sprogimų, dėl vandentiekio avarijų užlieti gyventojų butai. Vidutinis vienos turto žalos nuostolis sieks 1 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Gauta keliolika pranešimų apie vagystes, nuostoliai tikslinami. Į "Lietuvos draudimą" kreipėsi nuo stogo nukritusio sniego ir ledo luito suknežinto automobilio savininkas", - atskleidė M. Norkus.

Draudikai jau ne pirmus metus pastebi, kad ilgesni nedarbo savaitgaliai atneša daugiau nuostolių.

"Lietuvos draudimas" priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 140 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų