REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 28-osios naktis košmaru tapo ne vienai šeimai. Vos per pora valandų viskas, kas buvo užgyventa ir turėta, uždirbta virto rūkstančia statybinių nuolaužų krūva. Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio Trakų rajone Būdos kaime daugiabutyje kilo gaisras.

REKLAMA
REKLAMA

Matant, kaip namus pasiglemžė gaisras, prireikė medikų

Iš 16 butų, esančių daugiabutyje, 10 visiškai nuniokojo gaisras, vėliau patalpos sulietos vandeniu, 6 butai išsaugoti, tačiau jie be elektros. Gaisras gesintas kone iki paryčių. Naktį vėjas ugnį paskleidė po visą daugiabučio stogą, sudegė 2 butai mansardoje, 4 butai esantys antrame aukšte, 4 butai pirmame aukšte sulieti vandeniu, įlūžusios antro aukšto grindys.

REKLAMA

Namo gyventojai tą naktį liko basi kaip stovi. Vieni prie savęs glaudė mažamečius vaikus, kitiems stebint kaip ugnis praryja viską, ką pavyko užgyventi ir uždirbti prireikė net medikų pagalbos.

Naujienų portalo Balsas.lt kalbinta Jungtinės kaimų bendruomenės „Užugiriai“ pirmininkė Dominyka Dubauskaitė apie situaciją sakė: „Šiame name gyveno šeimos su mažamečiais vaikais, garbaus amžiaus žmonės. Kiek žinau, viena šeima augino du vaikučius besimokančius pradinėse klasėse, dar viename bute gyveno vieniša mama taip pat su mažamečiu vaiku. Daugiabutyje buvo ir garbaus amžiaus vienišų žmonių būstai, o po gaisro žmonės liko kaip stovi.“

REKLAMA
REKLAMA

Nepasiturinčių viltis gyventi gražiau pasiglemžė ugnis

Moteris pasakojo, kad šiame name gyveno šeimos turinčio mažas pajamas, bet ta nesutrukdė kabintis į gyvenimą: „Kai į kaimą buvo atvesta vanduo, žmonės suskubo gerinti savo gyvenimo sąlygas, remontavosi būstus. Viena šeima ką tik buvo baigusi kapitalinį būsto remontą, bet ugnis prarijo viską, iš buto net televizoriaus nepavyko išgelbėti. Name gyveno tvarkingos, bet nepasiturinčios šeimos. Žmonės, kuriuos užklupo nelaimė dirbo paprastus darbus – valytojos, vairuotojai, slaugės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, tai pirmas atvejis gyvenvietėje, kuomet be pastogės lieka tiek žmonių, tačiau visuomenės susitelkimas pastebimas: „Atvyksta valdžios atstovai, ieškoma, kur iškeldinti žmones. Skambina šeimos iš visos Lietuvos, siūlo pagalbą, drabužius, baldus ir kitus reikalingus daiktus“.

Spėjama, kad nelaimė įvyko dėl nesaugiai pajungtos šildymo krosnies.

Padeda drabužiais ir baldais

Į nelaimės vietą buvo skubiai atvykę seimo narys Jaroslav Narkevič, Trakų r. savivaldybės atstovai Trakų r. sav. administracijos pavaduotoja Irena Narkevič, civilinės saugos ir karo prievolės skyriaus vedėja Rima Juškauskienė, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas sprendė ekstremalios situacijos paliestų gyventojų problemas: gyventojų iškėlimą į socialinius būstus, elektros energijos tiekimo atnaujinimo galimybes, pagalba maisto produktais, malkomis, piniginėmis lėšomis.

REKLAMA

Norint rekonstruoti nuniokotą daugiabutį, reikės atlikti ekspertizę dėl sienų stiprumo, mat dėl kaitrios ugnies galėjo būti pažeista pastato konstrukcija. Stogui uždengti, perdengimui bei vidinėms pertvarinėms sienoms, langams sutvarkyti reikia nemažų investicijų. Dėl to pagalbos planuojama kreiptis į Trakų rajono savivaldybę, verslininkus, atjaučiančius žmones.

Kviečiame aukoti lėšas nukentėjusiam daugiabučiui atstatyti. Nuo gaisro nukentėjusieji žmonės bus labai dėkingi sulaukę pagalbos rūbais, namų apyvokos daiktais, patalyne, baldais ir pan.

REKLAMA

Lėšas namui rekonstruoti ar konkrečiai šeimai paremti (nurodant paskirtyje) prašome pervesti į Jungtinės kaimų bendruomenės "Užugiriai" (kodas 301730154) šiam tikslui atidarytą atsiskaitomąją sąskaitą AB, Swedbank, LT767300010123170937

Apie lėšų panaudojimą informuosime viešai. Tel. pasiteiravimui +37069827197 (Dominyka)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų