REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rašytojas ir filmų kritikas Robbie Collinas pateikia geriausių šiais metais pasirodysiančių filmų dešimtuką.

Rašytojas ir filmų kritikas Robbie Collinas pateikia geriausių šiais metais pasirodysiančių filmų dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Didysis Getsbis (agngl. The Great Gatsby)

Premjera – 2013 metų, gegužės 17 dieną.

Rašytojo F. Scotto Fitzgeraldo istorija apie Didįjį Getsbį, kuri režisieriaus Bazo Luhrmanno buvo adaptuota filmui, pasakoja apie pagrindinį knygos veikėją, Džėjų Getsbį. Jis tarsi „amerikietiškos svajonės“ įsikūnijimas - turtuolis, gyvenantis prabangioje viloje ir nuolat organizuojantis vakarėlius, kuriuose linksminasi ryškiausios įžymybės, žaviausios moterys ir aristokratai. Džėjaus vaidmenį atlieka Leonardo Dicaprio.

REKLAMA

2. Laukas Anglijoje (angl. A Field in England)

Premjera – data tikslinama.

Po sėkmingų premjerų tokių kaip "Down Terrace" (liet. Apatinė Terasa), "Kill List" (liet. Žudynių sąrašas) ir "Sightseers", režisierius Benas Wheatley pristato dar vieną istorinį filmą, kuriame veiksmas vyksta Anglijos pilietinio karo metu. Jame vaidina tokios žvaigždės kaip Julianas Barrattas, Reece Shearsmith ir Michael Smiley.

3. Dvylika metų vergovės (angl. Twelve Years a Slave)

Premjera – data tikslinama.

Režisieriaus Steve McQueen filmas perkels žiūrovus į 19-ojo amžiaus Niujorką. Juodaodžiui pažadamas darbas cirke, kuriame jis turės griežti smuiku. Tačiau vietoj to jis apsvaiginamas ir pagrobiamas. Vyrą parduoda į vergiją dvylikai metų. Filme vaidina Brad Pitt, Michael Fassbender ir Benedict Cumberbatch.

REKLAMA
REKLAMA

4. Liuino Deviso viduje (angl. Inside Llewyn Davis)

Premjera – 2013 metų vasaris.

Broliai Ethanas ir Joelis Coenai jau baigia filmą „Liuino Deviso viduje“, kuris turėtų pasirodyti didžiuosiuose ekranuose ateinančių metų vasarį. Tai pasakojimas apie populiarių dainų autorių ir dainininką, kuris ieško savo gyvenimo kelio 7-ojo dešimtmečio Niujorke. Pagrindinius vaidmenis filme kuria Carey Mulligan, Justinas Timberlake’as ir Garretas Hedlundas.

5. Tik Dievas atleidžia (angl. Only God Forgives)

Premjera – 2013 metų gegužė.

Šis kriminalinis trileris, režisuotas Nicolo Windingo Refno, yra apie du anglus brolius, gyvenančius Tailando sostinėje Bankoke, kuriame jie verčiasi narkotikų kontrabanda į Londoną. Tai filmas apie kerštą: kai vienas iš brolių yra nužudomas, jo motina atvyksta į Bankoką pasiimti jo kūno ir atkeršyti skriaudėjams. Pagrindinius vaidmenis atlieka Ryanas Goslingas, Kristinas Scottas Thomas, Tomas Burke, Gordonas Brownas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Volstryto vilkas (angl. The Wolf of Wall Street)

Premjera – data tikslinama.

"Volstryto vilkas" - pirmasis Martino Scorsese filmas po "Hugo" premjeros 2011-aisiais metais. Tai biografinė istorija apie akcijų biržos maklerį Džordaną Belfortą, kurio vaidmenį filme atlieka Leonardo DiCaprio. Jaunas makleris mėgsta vakarėlius, yra priklausomas nuo narkotikų ir 22 mėnesius sėdėjo federaliniam kalėjime dėl nebendradarbiavimo vertybinių popierių sukčiavimo byloje.

7. Didmeistris (angl. The Grandmaster)

Premjera – 2013 metų vasarį, Tarptautinis Berlyno filmų festivalis

Ne vieną apdovanojimą pelnęs filmų kūrėjas Wong Kar Wai parodys savo epinę dramą „Didmeistris“, kurią pastatyti jį įkvėpė kovos menų meistro Bruce'o Lee mokytojo Yip Man gyvenimo istorija. Naujojoje juostoje, kurios veiksmas vyksta ketvirtojo dešimtmečio Kinijoje, vaidina Honkongo kino žvaigždė Tony Leungas.

REKLAMA

8. Eliziejus (angl. Elysium)

Premjera – 2013 metų rugsėjo 20 dieną.

Tai fantastinis Neillo Blomkampo veiksmo filmas apie žmonijos ateitį. Filmo veiksmas vyksta ateityje, žmonės padalinti į du pasaulius: turtingieji gyvena kosminėje stotyje, o likusi žmonių dalis nuniokotoje žemėje. Vienas žmogus imasi misijos, kuria siekiama sulyginti šiuos du skirtingus pasaulius. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Mattas Damonas ir Jodie Foster.

9. Kaguya-hime no Monogatari

Premjera – 2013 metų vasara.

Naujieji japonų režisierių Isao Takahata ir Hayao Miyazaki darbai jau eina į pabaigą ir didžiuosiuose ekranuose pasirodys dar šių metų vasarą. H. Miyazaki pristatys "The Wind Rises" - istoriją apie Antrojo pasaulinio karo lėktuvų dizainerį, o I. Takahata adaptavo X a. liaudies pasaką filmui "Kaguya-hime no Monogatari".

REKLAMA

10. Nimfomanė (angl. Nymphomaniac)

Premjera – 2013 metų gegužę.

Aktorė Charlotte Gainsbourg vėl vaidins prieštaringai vertinamo režisieriaus Larso von Triero filme „Nimfomanė“. Filmas, kuris padalytas į aštuonias dalis, anot režisieriaus, pasakos apie Ch.Gainsbourg vaidinamos herojės erotinį gyvenimą – nuo pat jos gimimo iki 50 metų. Tai būtų jau trečias L.von Triero filmas, kuriame vaidintų ši aktorė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų