REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesvarbu kokį keliavimo būdą pasirinktumėte, dėl ilgų valandų praleistų sėdint ir nepilnavertės mitybos, paprastai, sutrinka normali organizmo veikla. Galbūt keliaudami ir neturėsite galimybės atlikti savo mėgstamą mankštą, kelionių tinklalapis Independenttraveler.com pataria kaip išlikti aktyviam ir sveikam nepriklausomai nuo transporto priemonės kuria keliaujate.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuve

Jeigu skrendate lėktuvu, tai dar nereiškia, kad turite valgyti stiuardesių siūlomus patiekalus, kuriuos avialinijos vadina maistu. Kaip alternatyvą nesveikam lėktuvuose patiekiamam maistui bagaže patariame turėti savo mėgstamų užkandžių iš namų. Einant pro kontrolės punktą su savimi draudžiama turėti skysčių, tačiau bananų, obuolių, riešutų bei daržovių iš jūsų niekas neatims. Įsidėkite į rankinį bagažą savo mėgstamiausių vaisių ar daržovių, o sūrių avialinijų užkandžių tiesiog atsisakykite.

REKLAMA

Praėję kontrolės punktą, nusipirkite natūralaus vandens, salotų išsinešimui ar sumuštinių, kad turėtumėte ką valgyti lėktuve. Be to, skrydžio metu reikėtų vengti alkoholio ir gazuotų gėrimų, kurie paskatina organizmo dehidrataciją.

Kelyje

Ilgos kelionės automobiliu ir greito maisto vartojimas gali gerokai išmušti organizmą iš pusiausvyros. Kaip to išvengti? Pirmiausia, išbraukite iš savo valgiaraščio McDonald's restoranų maistą. Prieš leisdamiesi į kelionę užsipildykite kelioninį šaldytuvą sveikais užkandžiais, šviežiomis daržovėmis bei vaisiais ir namuose gamintais sumuštiniais. Ir žinoma, nepamirškite vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš sustodami bet kurioje pirmoje kelyje pasitaikiusioje užkandinėje, internete paieškokite, kurios iš jų tame regione yra populiariausios, nuolat pilnos lankytojų ir kuriose patiekiamas sveikiausias maistas. O svetainėje goodfoodnearyou.com įvedę pašto kodą rasite geriausias netoliese esančias vietas pavalgyti. Ypač ilgų kelionių metu bent kartą per dieną sustokite ilgesniam prasimankštinimui. Galbūt netoliese yra parkas, kuriame galėsite pasivažinėti dviračiu ar pasivaikščioti.

Viešbutyje

Rinkdamiesi viešbutį, ieškokite tokio, kuriame būtų sveikatingumo ir sporto centras ar bent jau baseinas. Daugumoje internetinių svetainių ieškant viešbučio šiuos kriterijus galima pažymėti paieškoje. Jeigu viešbutis, kuriame apsistojote, vis tik neturi sporto salės, nėra nieko kas galėtų jums sutrukdyti sportuoti savo kambaryje. Nebloga idėja ir vakarinis arba rytinis krosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie maistą, galite užsisakyti viešbučio kambarį, kuriame yra mini virtuvėlė. Taip galėsite gaminti maistą patys bei sutaupysite pinigų, kuriuos išleistumėte keliskart per dieną valgydami kavinėje ar restorane.

Jūroje

Kruiziniai laivai turi užsitarnavę puikią reputaciją dėl maisto įvairovės, tad keliaujantys laivu dėl to, paprastai, nusiskundimų neturi. "Royal Caribbean", "Carnival", "Holland America" ir kitos linijos, siūlančios keliones laivu, turi atskirą valgiaraštį vegetarams bei išskirtinius sveikus patiekalus, kurie valgiaraštyje pažymėti sutartiniais ženklais.

REKLAMA

Be to, laive yra sudarytos visos sąlygos išlikti aktyviam. Keleiviai gali plaukioti baseine, vaikščioti po denį, o kai kuriuose laivuose netgi yra rengiamos specialios treniruotės, tokios kaip joga, aerobika ir kita. Dar vienas paprastas būdas išlikti aktyviam - nesinaudoti laive esančiu liftu, bet lipti laiptais.

Pastaba

Nors anksčiau minėjome, kad vaisiai ir daržovės yra sveikiausias maisto pasirinkimas keliaujant, ši taisyklė negalioja besivystančiose šalyse. Keliaujant po tokias vietas egzistuoja tikimybė užsikrėsti kokia nors infekcija valgant šviežius vaisius ir daržoves bei geriant vandenį. Vietoje jų rinkitės tokią alternatyvą kaip troškintas daržoves ar kitus lengvus ir sveikus patiekalus. Panašiai ir su vandeniu. Nepatariame gerti iš čiaupo ar kitų vietų, kur vandens kokybė nėra aiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų