REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį Vilniuje ištraukti 2013 metų FIBA pasaulio merginų (iki 19 metų) krepšinio čempionato burtai. Lietuvos rinktinės varžovėmis D grupėje bus JAV, Kinijos ir Malio krepšininkės.

REKLAMA
REKLAMA

Padedamas 1997 metų Europos čempionės Jurgitos Štreimikytės ir Lietuvos moterų rinktinės kapitonės Kristinos Vengrytės FIBA sporto direktorius Liubomiras Kotleba burtais suskirstė 16 komandų į keturias grupes.

REKLAMA

A grupė: Brazilija, Serbija, Korėja, Rusija

B grupė: Argentina, Japonija, Ispanija, Australija

C grupė: Kanada, Prancūzija, Olandija, Senegalas

D grupė: Malis, JAV, Lietuva, Kinija

Pasaulio čempionatas liepos 18–28 dienomis vyks dviejuose Lietuvos miestuose Klaipėdoje ir Panevėžyje. A ir B grupės žais Klaipėdoje, o C ir D grupės - Panevėžyje.

"Burtai geri, iš grupės turėtume išeiti. Toliau susidurtume su C grupė - o ji ideali, pati lengviausia", - teigė Lietuvos devyniolikmečių merginų rinktinės trenerė Diliara Velišajeva. - Nežinau, ko visi bijo amerikiečių - yra daug ir kitų gerų komandų - Brazilija, Australija, Ispanija. Kaip bus taip bus."

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie savo auklėtinių tikslus ir galimybes trenerė teigė, kad norisi kuo geresnių rezultatų, tačiau apie apdovanojimus kalbėti nebuvo linkusi. "Tikslai mums keliami maksimalūs kaip ir vaikinams, o ar pasieksime, pamatysime. Geria, kad kartelė aukštai pakelta", - teigė D. Velišajeva.

"Kadangi Lietuvoje vyksta čempionate, norisi užlipti kuo aukščiau. Grupė nebloga. Savo šalyje reikia pasirodyti gerai", - komentavo Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Arvydas Sabonis.

Burtų traukimo ceremonijoje pristatytas pasaulio merginų iki 19 metų čempionato logotipas."Moteriškai žavus ir jaunatviškas", - taip teigiama apie kamuolį ir jį juosiančias spalvotas juostas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Merginų ir moterų krepšinis vis daugiau dėmesio pritraukia ir sparčiai populiarėja. Tai rodo ir plati pasaulio čempionato geografija. LKF skiria daug dėmesio merginų krepšinio vystymui ir populiarinimui. Neabejoju, kad 19 metų merginų pasaulio čempionatas bus dar vienas geras impulsas. Sveikinu visus, o krepšininkėms - garbingos kovos ir pergalių", – kalbėjo A. Sabonis.

"Visi nori žaisti, bet niekas nenori organizuoti. Todėl dėkoju Lietuvai ir LKF, kad ėmėsi šio darbo. Lietuva maža, bet labai miela šalis. Daug galėčiau kalbėti apie Lietuvos krepšinio sėkmę, bet neturiu tiek laiko. Lietuva - sėkmingiausia šalis krepšinio pasaulyje pagal gyventojų tankį. Kitos tokios šalies nėra", - kalbėjo L. Kotlebas. Jis pristatė ir "rytojaus žvaigždes", į kurias reikėtų atkreipti dėmesį. Tarp jų - ir lietuvė Dalia Belickaitė.

REKLAMA

Vilnietė nacionalinės komandos marškinėlius užsivilko 2011 metais. Europos merginų iki 16 metų čempionate ji vidutiniškai per rungtynes pelnė 16 taškų, atkovojo 6,2 kamuolio ir atliko 2,6 rezultatyvaus perdavimo. Dar pagerinusi statistiką analogiškame turnyre 2012 metais (17,3 taško, 7 atkovoti kamuoliai ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo) ji  padėjo Lietuvos rinktinei pakilti į A divizioną. Įdomu, kad jos sesuo taip pat susijusi su krepšiniu - yra Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos šokėjų grupės narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų