• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vijūnė Prunskaitė, istorijos specialybės studentė:

Vijūnė Prunskaitė, istorijos specialybės studentė:

REKLAMA

Manau, kad lietuviai netolerantiški. Prisimenu, kai prieš penkerius metus mokykloje kitos seksualinės orientacijos žmonės neslėpė savo santykių. Visi aplinkiniai į juos labai žiūrėjo, apkalbinėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Man neturi reikšmės, kai tekama už kitataučio, bet, kai moteris su moterimi, ar vyras su vyru - tai nepriimtina.

REKLAMA

Šiauliuose kitatautis – nieko blogo, nebent jis eitų nuogas ar kitaip nedramai elgtųsi. Gyvena ar svečiuojasi, jis turi gerbti mūsų tradicijas, o mes irgi turime gerbti jo.

Rokas Mazuronis, architektas:

 Manau, kad lietuviai tolerantiški. Pamatęs tamsiaodį atsisuku pasižiūrėti, nes įdomu, bet tai ne tas pats, kaip įžeidinėti.

Man atrodo, kad kultūrų susiliejimas yra normalus dalykas. Žmonės turėtų draugiškiau elgtis, nes ne tik pagal odos spalvą vieni su kitais bendrauja.

REKLAMA
REKLAMA

Netolerantiškumas yra ne lietuvių, o laikmečio bruožas. Susikaupus negatyvui, visuomenėje jis išlenda įvairiomis formomis. Kas bus žaibolaidžiu? Atsitiktinai juo gali būti tamsesnės odos vaikas ar šiaip vyras, einantis su negražia kepure.

Jeigu homoseksualams leidžia eitynes, tai turi tapti ir tautiniam jaunimui žygiuoti Kovo 11-ąją. Jeigu tolerantiški, tai tolerantiški visiems, nepaisant to, kokios jų pažiūros.

Laura Urbonaitė, dirba policijoje:

Švedijoje žmonės, nors ir nepažįsta, nors ir iš kitos šalies esu, vis tiek yra mandagūs. Ten ir gyventi maloniau, kai į kitataučius kitaip žiūri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma nesutinka, kad vyktų gėjų eitynės, nes turi mažų vaikų. Ir pati turiu. Kai vaikšto vyrai vos ne mergaitėmis apsirengę, tai jau negerai.

Viktoras Lukoševičius, Šiaulių universiteto Technologijos fakulteto profesorius:

Dabar susipriešinimas gerokai padidėjęs. Lenkiškų pavardžių, gatvių pavadinimų rašymas – dirbtinai išpūsti dalykai. Tai neskatina draugiškumo, kenkia Lietuvai.

Santykiai tarp lietuvių ir rusų nuolat blogėja dėl neapdairių viešų pasisakymų. Rusų tauta yra turtingos kultūros, žmonės – nuoširdūs.

REKLAMA

Politikai pridarė klaidų, bet priešiškumo neturi būti.

Kodėl žydai paliko Lietuvą? Dėl netolerancijos.

Pradžia – tolerancija kaimyno atžvilgiu. Jeigu kaimyno karvė pastipo, o man džiaugsmas, tai ką kalbėti apie toleranciją svetimtaučiams?

Milda Černeckienė, inžinierė:

Tikrai netolerantiški, nes nesupranta kitokių žmonių. Gal bijo to, ko nepažįsta, – ir kitataučių, ir kitos odos spalvos, ir kito tikėjimo žmonių?

Per šventes atvažiuoja lietuvės su savo vyrais, tamsiaodžiais vaikais, kalbančiais lietuviškai. Lietuva mažutė, visi vos ne giminės, reikia genus pamaišyti.

Kalbino Gintarė VALUCKYTĖ, fotografavo Giedrius BARANAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų