REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj, sausio 26-ąją, Utenos regione rinksis Lietuvos ir užsienio šalių lenktynininkai bei žiūrovai. Vieni – išbandyti žiemiškus Lietuvos kelius, kiti – stebėti greičiausios metų šventės. Tačiau žiemos ralio organizatoriai bei Susisiekimo ministerija primena visiems vyksiantiems į žiemos šventę Utenoje laikytis saugaus eismo taisyklių bei planuotis keliones iš anksto, kad kelionės tikslas būtų pasiektas saugiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis ralis jau kelis metus iš eilės tampa didžiausia žiemos švente, sutraukiančia minias žmonių, todėl natūralu, kad didelis dėmesys skiriamas saugumui tiek ralio trasose, tiek už jos ribų. O bendradarbiaujant su Susisiekimo ministerija yra palaikoma „Mes už saugų kelią!“ socialinė kampanija, kurios tikslas – priminti visiems eismo dalyviams būti atidesniais kelyje kasdien“, – sakė ralio koordinatorė Miglė Juškaitė-Žalnierukynienė.

REKLAMA

Pasak Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, labai džiugina tai, kad ralio organizatoriai ne tik rūpinasi įdomia, aktyvia žiemos šventės įgyvendinimo dalimi, bet nuosekliai vykdo ir saugaus eismo švietimo kampanija Lietuvoje.

„Dažniausios priežastys sukeliančios kelių eismo įvykius būna skubėjimas, išsiblaškymas, elementaraus vairavimo įgūdžių ar kultūros trūkumas. O ralio šūkis „Mes už saugų kelią!“ puikiai vienija tiek automobilių sportą, tiek kasdienes keliones automobiliu. Juk lenktynininkai yra geras pavyzdys visiems, kad tobulinant savo vairavimo įgūdžius kasdien, galima išmokti vairuoti saugiai ir ekstremaliomis sąlygomis. Nuolatinis savo vairavimo įgūdžių tobulinimas veda į saugesnį kelią sau ir aplinkiniams“, - kalbėjo Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Halls Winter Rally 2013“ – viena didžiausių žiemos šventė, kur sausio 26 dieną Utenos ir Ignalinos trasose varžysis 60 ekipažų, atstovausiančių net 9 šalis. Norą startuoti bei išbandyti Lietuvos trasas pirmajame Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos ralio čempionatų bei Baltijos žiemos ralio taurės etape pareiškė dalyviai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Suomijos, Čekijos, Italijos bei Rusijos.

Naujausią informaciją apie būsimą renginį galima sekti www.hallswinterrally.lt puslapyje bei renginio socialinio „Facebook“ puslapio profilyje „Winter Rally“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų