REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos prokurorai ir krašto teisininkai pagarbiai prisimena sausio 25-ąją dėl tarnybos nužudytą kolegą Gintautą Sereiką – pirmąjį nepriklausomos Lietuvos Respublikos prokurorą, prieš 14 metų kritusį kovoje su organizuotu nusikalstamumu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien baltais gvazdikais su lauro šakele papuošta memorialinė lenta ant Panevėžio apygardos prokuratūros pastato Respublikos gatvėje Nr. 54 primena čia dirbusį pirmąjį Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiąjį prokurorą Gintautą Sereiką, nusikaltėlių paleistos pasalūniškos kulkos pakirsto prie namų trisdešimtmečio kolegos šviesų atminimą saugo ir brangina jo bendradarbiai, su kuriais kartu dirbta, bendrauta ir mąstyta apie šviesesnį gyvenimą be tuomet naktimis mieste aidėjusių šūvių ir sprogdinimų, be gaujų karų, gerbia jauni teisininkai, papildę prokurorų gretas.

REKLAMA

„Likimas taip lėmė, kad man su Gintautu Sereika teko kartu dirbti nuo pat jo tarnybos prokuratūroje pradžios iki tos lemtingos dienos, kai jis buvo nužudytas. Gintautas Sereika visus jam pavestus darbus atlikdavo kruopščiai ir atsakingai. Visa savo esybe jis buvo kovotojas už teisingumą ir darbe visada siekė maksimalaus rezultato“,- sako visus tuos metus kartu su Gintautu Sereika dirbęs Panevėžio apygardos vyriausiasis prokuroras Justinas Pupka.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl tarnybos nužudytą kolegą prokurorai prisimena kasdieninėje veikloje, laisvalaikio ar sporto renginiuose, apie Panevėžio apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus pirmojo vyriausiojo prokuroro veiklą pasakoja bendraudami su jaunimu ir visuomene, teisinių žinių konkursuose moksleiviai rungtyniauja dėl diplomo Gintautui Sereikai atminti.

Kartu su miesto bendruomene prokurorai nusikaltėlių nužudyto kolegos ir į Anapilį išėjusių visų bendradarbių atminimą Šv. Mišiomis buvo pagerbę Panevėžio Marijonų vienuolijos koplyčioje – atminimo vakarą įprasmino mintys apie teisingumo idealų ir gėrio siekimą sudėtingoje prokurorų veikloje ir ta proga moksleivių parengta poetinė muzikinė kompozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie prokuroro veiklos ir gyvenimo kainą – paaukotą gyvybę, šią rizikingą profesiją ir jos kilnią misiją yra sukurta žurnalisto Egidijaus Knispelio dokumentinė kino juosta iš LNK televizijos rodyto ciklo „Įvykiai, sukrėtę Lietuvą“.

Su organizuotu nusikalstamumu kovojusio ir žuvusio prokuroro atminimą gerbia ne tik Lietuvos, bet ir kitų valstybių kolegos. Tarptautinė prokurorų asociacija Gintautą Sereiką apdovanojo ypatingu pagarbos ženklu – specialiuoju pasižymėjimo sertifikatu. Už nuopelnus Lietuvai Gintautas Sereika po mirties apdovanotas Vyčio kryžiaus ordinu.

Sausio 25-ąją, penktadienį 18 val., Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios – po šios bažnyčios skliautais kartu su giesmininkų choru skambėdavo ir Gintauto Sereikos balsas, dar besimokant gimnazijoje būsimajam teisininkui nuskynęs „Dainų dainelės“ konkurso laurus, iš čia jis buvo išlydėtas amžinojo poilsio į Klaipėdos Joniškės kapines – šioje Nepriklausomybės aikštėje esančioje bažnyčioje rinksis prokurorai, teismų ir teisėsaugos institucijų bendradarbiai prisiminti prieš 14 metų dėl tarnybos nužudytą kolegą Gintautą Sereiką ir pagerbti jo atminimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų