REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Naktiniame klube Brazilijoje pirotechnikos šou metu kilo gaisras. Aukų skaičius sparčiai auga: pagal naujausius duomenis, policija jau identifikavo 245 kūnus dar 48 gydomi ligoninėje. Tokius naujausius duomenis pateikė Rio Grande do Sulio valstijos valdžios atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff po daugiau kaip 200 žmonių gyvybių pareikalavusio gaisro naktiniame klube anksti sekmadienį nutraukė vizitą Čilėje ir grįžo į savo šalį, pranešė pareigūnai. Ji taip pat pareiškė užuojautą nukentėjusiųjų šeimomis ir visos pajėgos yra sutelktos išgelbėti gyvuosius.

REKLAMA

Pirmuosiuose žiniasklaidos pranešimuose buvo teigiama, kad žuvusiųjų kiekis yra 90, vėliau skaičius padidintas iki 150. Gėlbėjimo darbams vadovaujantis majoras Gersonas da Rosa Ferreira mano, kad ir dabartinis aukų skaičius - 200 - dar nėra galutinis

Vietos roko grupės klube rengė savo pasirodymus pasirodymai kartu su pirotechnikos šou. Fejerverkų kibirkštys padegė garso izoliacija ant lubų, patalpas greitai užpildė aitrūs dūmai. Pranešama, kad dėl kilusios panikos dalis aukų buvo sutryptos bėgančios minios. Žmonės stengėsi pasiekti vienintelį atsarginį išėjimą, kurio durys buvo šalia tualeto durų.

REKLAMA
REKLAMA

Klubo apsaugos darbuotojas žurnalistams sakė mėginęs panaudoti gesintuvą, bet šis neveikė. 

Ugniagesiai teigia, kad žmonės mirė dėl apsinuodijimo nuodingais dūmais.

Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi vietos žiniasklaidos pranešimais teigia, kad klubas buvo sausakimšas, gaisro metu jame linksminosi apie du tūkstančius žmonių.

Apie 200 žmonių buvo paguldyti į ligoninę, aštuoni yra kritinės būklės.

Incidentas yra panašus į tragišką nelaimę Permės naktiniame klube „Lame Horse“, kuri įvyko 2009 m. Ten per pirotechnikos šou tai pat įvyko gaisras, o bandydami išsiveržti iš pastato žuvo 156 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiai praneša, kad degančiame pastate yra dar kelios dešimtys žmonių, šiuo metu stengiamasi likviduoti liepsnas.

„Ką tik ėmėme kontroliuoti gaisrą, - interneto svetainei G1 sakė ugniagesių pulkininkė Silvia Fuchs. - Dabar nešame lauk lavonus“. Prie sudegusio klubo susirinko ten buvusiųjų giminaičiai, vildamiesi sulaukti žinių apie savo artimuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų