REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žilvine, Žilvinėl, – kur namučiai namai?

Jei tu gyvas atplauk balta pieno puta.

Jei negyvas atplauk juoda kraujo puta.

Taip legendinėje poemoje „Eglė žalčių karalienė“ rašė Salomėja Nėris. Panašu, kad žalčiu paverstas Žilvinas vis dėlto gyvas. Tik emigravo Australijon, o Saulėtąją Pakrantę (Sunshine Coast) pasiekė tik praėjusį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

 Kiek šiauriau Brisbano esantis Maručidoro miestelis (Maroochydore) Sanšain Koste (Kvinslendas, Australija) skendi jūros putose. Pranešama, kad kai kuriose vietose jūros putos sluoksnis siekia 3 metrų aukštį.

REKLAMA

Jūrą suplakė ir tiek putų į Australijos pakrantę atpūtė tropinis ciklonas.

Jūros puta gali susiformuoti, kai irstančios organinės medžiagos (pvz.: negyvi dumbliai) stiprių vėjų ir galingo bangavimo suplakamos į krantą. Meteorologai tvirtina, kad šįkart tiek putų priplakė minėtas ciklonas, kurio sukeltos bangos „prigaudė“ daug oro ir vanduo suputojo.

Šalies rytinėje pakrantėje esančio Maručidoro miestelio gyventojai putų kalnus miestelio gatvėse išvydo prabudę savaitgalio rytą. Kai kuriems gyventojams (kaip liudija ir fotokadrai) buvo sunku praverti laukujes duris ir išeiti į gatvę. Tiesa, balta jūros puta namuose „įkalino“ toli gražu ne visus miestelio gyventojus – ne vienas skubėjo į putų pusnis nešini fotoaparatais ir filmavimo kameromis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų