REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lieka vis mažiau laiko iki didžiosios, itin laukiamos naujosios romantinės komedijos „Valentinas Vienas“ premjeros. Ryškių Lietuvos aktorių, kurių priešakyje charizmatiškasis Vytautas Šapranauskas, būriu pasigirti galinti naujoji juosta itin turtinga ir muzikine prasme – filme „Valentinas Vienas“ žiūrovai galės išgirsti ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių, kylančių šalies talentų bei pripažintų užsienio muzikantų dainas.

 Lieka vis mažiau laiko iki didžiosios, itin laukiamos naujosios romantinės komedijos „Valentinas Vienas“ premjeros. Ryškių Lietuvos aktorių, kurių priešakyje charizmatiškasis Vytautas Šapranauskas, būriu pasigirti galinti naujoji juosta itin turtinga ir muzikine prasme – filme „Valentinas Vienas“ žiūrovai galės išgirsti ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių, kylančių šalies talentų bei pripažintų užsienio muzikantų dainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuriant filmo „Valentinas vienas“ nuotaiką itin daug dėmesio skirta muzikai. Žiūrovams stebint keturių porelių santykius ir kitų herojų nuotykius skambės Andriaus Mamontovo, grupių „Biplan“, „Sel“, „G&G Sindikatas“, „69 Danguje“, „InCulto“, jaunosios talentės GJan, Deivido Norvilo-Deivio, filmo kompozitoriaus Tito Petrikio ir kitų atliekami kūriniai. Kartu su populiariausiais lietuvių atlikėjais bus galima išgirsti ir latvių grupių „Instrumenti“, „The Hobos“ bei vengrų „Amber Smith“ atliekamą muziką. Filmo kūrėjams kurti garso takelį padėjo muzikos agentūra „M.P.3.“

REKLAMA

„Nedažnai atsitinka taip, kad itin populiari ir žmonių mėgstama daina tiktų filmui. Ar laikmetis netinka, ar scenarijus trukdo tuo, kad neaišku iš kur skamba tokia gerai pažįstama muzika. Mes filme turime personažus, radijo vedėjus, tad dėl jų savo vietą garso takelyje atrado visiems gerai pažįstamos dainos. Ir jų yra labai daug. Rinkome jas taip – kad paryškintume fimo emociją ar nupieštume naują nuotaikos potepį“, – sakė vienas filmo režisierių ir prodiuserių Donatas Ulvydas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios lietuviškos romantinės komedijos kūrėjams šypsojosi sėkmė – muzikantai noriai dalijosi savo kūryba ir dainomis. Vienu pirmųjų garso takelio „narių“ tapo Andrius Mamontovas. „Dar nuo tų laikų, kai Donatas sukūrė kelis puikius vaizdo klipus mano dainoms „Mono arba stereo“, „Ar tai būtum tu?“ ir „Kai tu atversi man duris“, svajojau parašyti muziką jo filmui. Kol kas dar neturėjau progos specialiai dirbti kartu prie kurio nors konkretaus projekto, bet tai, kad Donatui tiko mano instrumentinė muzika, man yra didelis džiaugsmas ir garbė“, – artėjant filmo „Valentinas Vienas“ premjerai sakė A.Mamontovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiaugsminga patirtimi pasidalijo ir grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas, kurio nuomone, naujoji juosta daugeliui praskaidrins nuotaiką. „Malonu, kad mūsų dainos pateko būtent į Donato Ulvydo filmą, jis yra vieno pirmųjų mūsų vaizdo klipų „Labas rytas“ režisierius. Nuo tada praėjo beveik 15 metų, bet mes vėl dirbome kartu ir tai, kad susikirto mūsų keliai, mus labai džiugina. Teko matyti šiek tiek filmo „Valentinas Vienas“ scenų. Mano akimis, tai yra šviesus, lengvas ir geras filmas, kuris skaidrina nuotaiką ir neša pozityvumą, kurio mūsų gyvenime nebūna perdaug. Labai laukiu premjeros“, – kalbėjo muzikantas. Beje, būtent grupė „Biplan“ ruošia didžiausią filmo muzikinę staigmeną. Apie ją žiūrovai sužinos jau artimiausiu metu.

REKLAMA

Prie muzikinio kinoprojekto apipavidalinimo prisidėjo ir kompozitorius Titas Petrikis. „Retai mūsų kino padangėje pasirodo lietuviškos komedijos, o komedijose, kaip žinia, dažniausiai skamba populiaros dainos. Pagrindinė problema būna tas labai skirtingas dainas sujungti. Mano kaip kompozitoriaus užduotis buvo sukurti ir įgroti muzikinius tarpus ir apjungti kūrinius taip, kad sugrąžintume žiūrovą prie pagrindinės filmo temos“, – pasakojo jis.

Filmo „Valentinas Vienas“ kūrėjų prašymas paskolinti savo muziką filmui jaunąją Lietuvos daininkę GJan nustebino. „Kai sužinojau, kad filmo autoriai nori į savo filmą įdėti mano muziką, tai buvo toks didžiulis „Oho!“ Niekad nemaniau, kad surasiu tiek daug klausančių manes bendraminčių ir tuo labiau, kad mano sukurtos dainos skambės filme. Keista, bet labai smagu“, – šypsojosi mergina.

REKLAMA

Žiūrovai garso takelyje taip pat išgirs naują „InCulto“ dainą „Something“ iš paskutiniojo grupės albumo „Closer Than You Think“. Žinoma, šis kūrinys turi ir romantišką potekstę – dainą Jurgis Didžiulis parašė savo žmonai Ericai...

Latviai didžiuojasi prisidėję prie lietuvių kūrybos

Be gausių Lietuvos muzikantų pajėgų filmo „Valentinas Vienas“ garso takelį paįvairino ir kaimyninės Latvijos muzikantai, ekstravagantiškieji „Instrumenti“. „Tai šioks toks eksperimentas. Girdėjome filmo kūrybinei grupei skirtų komplimentų dėl itin sėkmingo filmo „Tadas Blinda. Pradžia“. Žinome, kad ir filmą „Valentinas Vienas“ pamatys daug žmonių. Norėjome būti jo dalimi. Didžiuojamės, kad daugybė lietuvių išgirs mūsų muziką tėvynėje ir toli už jos ribų“, – tvirtino latviai, pridurdami, jog ketina išvysti filmą prieš savo koncertą Vilniuje, vasario 15-ąją.

Pamatyti intriguojantį personažą Valentiną, keturias netikėtas įsimylėjėlių poreles, daugybę juokų ir kraują kaitinančius pokalbius bei vaizdus Lietuvos, Danijos, Islandijos, Norvegijos bei Anglijos kino mėgėjai galės jau nuo vasario 8 dienos.

Labai gundantis filmo „Valentinas Vienas“ anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų