REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandieną romantinės komedijos „Valentinas Vienas“ kūrybinė komanda sukvietė žurnalistus į išankstinę filmo peržiūrą, po kurios laukė spaudos konferencija. Jos metu aktoriai, keturi filmo režisieriai ir prodiuseris pasidalino filmavimo užkulisiais ir tolesnėmis perspektyvomis.

Šiandieną romantinės komedijos „Valentinas Vienas“ kūrybinė komanda sukvietė žurnalistus į išankstinę filmo peržiūrą, po kurios laukė spaudos konferencija. Jos metu aktoriai, keturi filmo režisieriai ir prodiuseris pasidalino filmavimo užkulisiais ir tolesnėmis perspektyvomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Režisierius Donatas Ulvydas, režisavęs kino juostą „Tadas Blinda. Pradžia“ atskleidė, kad filmą kūrė penkis mėnesius ir penkias dienas: „Manome, kad dar mėnuo praverstų.“

REKLAMA

Paklausus, ar aktoriai jaudinasi prieš didžiąją premjerą, Gabija Ryškuvienė neslėpė, kad taip.

Iš visų aktorių galutinį filmo variantą buvo matęs tik Leonardas Pobedonoscevas, mat vakare jo laukia spektaklis.

„Mes su Juste (aktore Juste Zinkevičiūte - red. past.) labai daug kvailiojome, kartu su režisieriumi kūrėme tekstus. Turėjome savo paslapčių. Scenoje, kur Justė švilpė, iš tiesų švilpiau aš. Peržiūrėjus filmą man pasidarė ramu. Turėjau gerą laiką“, - pasakojo L. Pobedonoscevas.

REKLAMA
REKLAMA

„Filmo scenarijus buvo parašytas kanadiečių prieš septynerius metus. Tai adaptuota versija, žinojome, kad bus iššūkis surasti poras, kas vaidino. Dėkui Gabijai ir Giedriui, kad išdrįsote“, - kalbėjo vienas iš juostos prodiuserių Žilvinas Naujokas, dirbęs su didelio populiarumo sulaukusia kino juosta .„Tadas Blinda. Pradžia“

„Manau, kad mes visi esame išgyvenę nors dalelę tų santykių, kurie yra rodomi filme“, - teigė aktorė A. Grudytė, pasiteiravus, ar gerai jautėsi savo vaidmenyje.

„Mūsų tikslas yra, kad šį filmą lygintų su „Tadu Blinda“ kokybės prasme. Komedijos žanras yra vienas iš sudėtingiausių, manau, kad mes padarėme gerą filmą“, - kalbėjo Ž. Naujokas. „Norime, kad nuo mūsų užsikrėstų ir kiti, jaunesni kūrėjai. Jei šis filmas pasiseks, mums parašys gerą scenarijų, gali būti, kad bus ir antra dalis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filme gausu pikantiškų scenų. Pasiteiravus, ar aktoriai atsives į premjerą savo tėvus, kai kurie neslėpė, kad ne visi išdrįs ateiti. „Mano tėtis palaiko visuose vaidmenyse, bet šį kartą neateis pasižiūrėti“, – atskleidė aktorė J. Zinkevičiūtė.

Viena iš filmo scenų yra vaidinama Astos Valentaitės prabangiuose apartamentuose. „Elgėmes labai atsargiai. Asta buvo užsukusi į savo namus, atrodo, kad liko patenkinta mūsų darbu“, – pasakojo aktorė Vaida Butytė.

Nuo pat pirmųjų anonso akimirkų pasakojama filmo vienišiaus, viengungio Valentino, kurį vaidina Vytautas Šapranauskas, istorija. Kankinantis meilės trūkumas, besibučiuojančios porelės ir neprašyta atėjusi Įsimylėjėlių diena tiesiog kelia jam pyktį. O kur dar šventinės radijo laidos vedėjai, it tyčia mėginantys pašiepti tokius kaip jis, nespėjusius sau rasti žmogaus, kurį galėtų pabučiuoti ir apkabinti.

REKLAMA

"Valentinas Vienas“ siužetas intriguoja tuo, kad žiūrovai išvys ne vieną, o dvi filmo pabaigos versijas. Jas žiūrovai galės pamatyti skirtinguose kino teatruose, o eis į filmą nežinodami, kokia pabaiga laukia. Filmo kūrėjai taip nusprendė pasikonsultavę su su potencialiais žiūrovais. Pirmiausia, išsiskyrė peržiūrų dalyvių nuomonės – vieniems labiau patiko intriguojanti, kitiems – aiškesnė filmo pabaiga. Taip pat didelės įtakos turėjo ir pagrindinį herojų Valentiną vaidinęs aktorius Vytautas Šapranauskas.

Filmas „Valentinas Vienas“ ryškus ne tik jame vaidinančias aktoriais, bet ir muzikiniu takeliu. Žiūrovams stebint keturių porelių santykius ir kitų herojų nuotykius skamba Andriaus Mamontovo, grupių „Biplan“, „Sel“, „G&G Sindikatas“, „69 Danguje“, „InCulto“, jaunosios talentės GJan, Deivido Norvilo-Deivio, filmo kompozitoriaus Tito Petrikio ir kitų atliekami kūriniai. Kartu su populiariausiais lietuvių atlikėjais bus galima išgirsti ir latvių grupių „Instrumenti“, „The Hobos“ bei vengrų „Amber Smith“ atliekamą muziką. Filmo kūrėjams kurti garso takelį padėjo muzikos agentūra „M.P.3.“

REKLAMA

Žiūrovams atsiveria miegamieji, kuriuose – kūniško pasitenkinimo trokštanti Gabija Ryškuvienė, gundytoja Agnė Grudytė, vienos nakties nuotykiui pasiruošęs Leonardas Pobedonoscevas ir geismui pasiduodantys Darius Gumauskas bei Vaida Butytė. Ar išgėręs Manto Jankavičiaus herojus pasiduos geriausios draugės provokacijai perkelti jų jausmus į lovą? Ar Justės Zinkevičiūtės vaidinamos merginos santykiai su L. Pobedonoscevo lovelasu turi ateitį? Ar vienišiaus Valentino ašaros padės Įsimylėjėlių dienos vakarą rasti išsiilgtą moterį?

Visus atsakymus žiūrovai sužinos pažiūrėję filmą, kuris kino teatrus pasieks vasario 8 dieną. Išvysti filmą turės galimybę ne tik Lietuvoje gyvenantys lietuviai, bet ir Danijoje, Islandijoje, Norvegijoje bei Anglijoje.Filmai bus rodomi su angliškais subtitrais.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų