REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrai ir moterys: apie TAI per skirtingas prizmes

Kažin, kaip atrodytų pasaulis, jei vyrai ir moterys pagaliau prabiltų ta pačia kalba? Suvokimo, empatijos stoka ir visiškai skirtingi požiūriai į tuos pačius dalykus tampa ne tik konfliktų priežastimi, bet ir intriguojamų romanų siužetu.

REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą žvilgtelėkime į tai, kaip vyrai ir moterys suvokia intymiausias gyvenimo akimirkas.

Moterys: seksas – emocinio ryšio tąsa

Net ir visai nesivaržanti savo seksualumo moteris giliai pasąmonėje tiki, kad natūrali santykių raida – tai pirma užgimęs emocinis ryšys, ir tik vėliau einantis seksas. Daugumai moterų visų pirma svarbu tikėti (ar įsivaizduoti), kad yra mylimos ir trokštamos – tik tada jos gali atsiduoti partneriui. Jau nuo vaikystės seksą moterys suvokia kaip meilės santykių tąsą, sustiprinančią partnerių emocinius ryšius. Seksas be meilės joms atrodo nevisavertis, netikras, ne toks, koks turėtų būti. Dauguma mergaičių išauga pagal pasakų siužetą: pirma – meilė (sutikti savo princą), ir tik tada – seksas („ilgai ir laimingai“). Vyrų galvose toks pasakų scenarijus paprastai neužfiksuojamas kaip gyvenimo viltis, todėl ir įvykių eiga jų sąmonėje gali skirtis.

REKLAMA

Vyrai: seksas – emocinio ryšio pradžia

Daugumai vyrų reikia sekso tam, kad suvoktų savo emocinį artumą partnerei. Paprastai berniukai nemokomi, kad seksas yra tai, kas vainikuoja meilės saitus. Taigi tam, kad įvyktų seksualinis kontaktas, emociniai ryšiai vyrui nebūtini – dėl to seksas neatrodys mažiau vertingas, bet vėliau toks ryšys gali atsirasti. Kitaip tariant, vyrui atrodo natūraliau pirma užkariauti moterį, ir tik paskui ją ginti.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys: po barnio reikia pasikalbėti

Šauksmai, riksmai, ginčai, kai vienas kitam pasakoma gerokai per daug, ne tuo tonu, ne tais žodžiais... Natūralu, kad moteris po tokios psichologinės krušos nesijaučia nei žavi, nei mylima, galbūt nesaugi. Nes pasąmonėje jau gali regztis abejonė, ar partneris ją myli taip pat, kaip ir iki ginčo. Tad koks dar seksas, jei nesudėlioti visi taškai ant „i“? Moteriai visų pirma svarbu išspręsti konfliktą, tik tada ji vėl pasijunta pasitikinti savimi ir seksuali. Labai svarbu jausti, kad bet koks ginčas ar konfliktas tarp vienas kitą mylinčių žmonių kontroliuojamas, neperžengia ribų. Todėl po barnio būtinas pokalbis, paguoda, nusiraminimas, patikinimas, kad partneris neketina išeiti – tik tada ji vėl galės atsiduoti ir mėgautis seksualiniais malonumais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrai: po barnio reikia pasimylėti

Barnis, ginčas, kai aistros liejasi laisvai – tai atmosfera, kuri daugumai vyrų žadina geismą. Kartais šis jų noras pasimylėti po barnio vadinamas Tarzano sindromu. Nesvarbu, kuris nugalėjo per ginčą – vyras pasąmoningai siekia atgauti savo pozicijas ir seksualiai užvaldyti partnerę. Tai – vienas geriausių būdų jam pajusti, kad vis dar yra mylimas, geidžiamas, o tarp jo ir partnerės tvyrojusi įtampa stabilizavosi. Ar ginčas išspręstas, ar vis dar likę atvirų nesutarimų, jam nebe taip svarbu.

REKLAMA

Moterų fantazijos – monogamiškos

Netiesa, kad daugumos moterų seksualinėse fantazijose – Bradas Pittas, Orlando Bloomas ir Georgeʼas Clooney. Nemaža dalis moterų seksualinėse fantazijose mato realius savo partnerius, kitos – tiesiog bevardžius nepažįstamuosius. Tiesa, situacijos, kuriamos galvoje, paprastai skiriasi nuo realybės: moterų fantazijose dominuoja seksas per prievartą, vaizdai, kai partneris užvaldo išskirtiniu vyriškumu. Ir tai visai nereiškia, kad moterys trokšta šias fantazijas įgyvendinti. Dažniausiai tai susiję su stabilių, harmoningų santykių ilgesiu. Fantazijose jausdama partnerio kontrolę ir seksualinę išraišką moteris tai sieja su pasitikėjimu ir žavėjimusi jo artumu, vyriškumu.

REKLAMA

Vyrų fantazijose – daug moterų

Vyrų fantazijų sąrašo viršūnėje – seksas trise, beprotiški žaidimai su dviem moterimis. Moterims, jų vilionėms ir vizualiniams gundymams čia skiriama labai daug dėmesio, fantazijose partnerė – dažniau ne paklusni, o iniciatyvi ir net kiek agresyvi. Štai kodėl vyrai dievina pornografiją ir striptizo klubus. Vyrus užveda atviras seksualumas, be jokių jausminių priemaišų. Ir nors realybėje jie išties dievina švelnų seksą su partnere, kurią myli, kaitinančiose fantazijose dažniau regi laukinę, pašėlusią viliokę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterims reikia romantikos

Dažnai sakoma, kad moterys lengviau nei vyrai pasiduoda hormonų audroms. Kalbant apie seksą ir geismą tai – ne visai tiesa. Moterų libido labiau lemia ne hormonai, o jas supanti aplinka. Tam, kad jaustųsi seksuali, moteris turi jaustis mylima ir įvertinta. O geriausias to įrodymas – romantiški partnerio poelgiai, skirti specialiai jai. Taigi, jei vyras neragintas suplovė indus po vakarienės ar atnešė pievų gėlių – geismas gali užplūsti staiga.

Vyrams reikia hormonų

Vyrų seksualumas, kitaip nei moterų, kur kas labiau priklauso nuo hormonų. Vyrui pajusti geismą kur kas paprasčiau – jam nereikia specifinių poelgių ar situacijų. Užtenka pamatyti patrauklią moterį arba... paklusti savo hormonams. Pavyzdžiui, anksti ryte testosterono lygis vyrų organizme pasiekia piką, todėl tada susijaudinimas pasireiškia savaime.

REKLAMA

Moterys: mintyse – daugiau maisto nei sekso

Pasak mokslininkų, vidutiniškai moterys apie seksą pagalvoja 10 kartų per dieną, o apie maistą – 15 kartų. Taigi, moters galvoje dažniau sukasi mintis, ką paruošti vakarienei, nei planas, kaip šį vakarą sugundyti savo gyvenimo meilę. Kodėl apie maistą moterys galvoja daugiau nei apie seksą? Prisiminkime, ko reikia dailiajai lyčiai, kad pabustų seksualumas. Pamačiusi nuogą vyriškį reta moteris susijaudina, bet išvydusi nuotrauką, kurioje vyras laiko mylimąją ant rankų, kaip mat atlyžtų. Moteriai santykiai – ne tik kūno kontaktas, tai – ryšiai ir emocijos, kuriuos įžvelgti kasdienėse situacijose kur kas sunkiau, nei pamatyti vien tik patrauklų vaizdą.

REKLAMA

Vyrai: mintyse seksas dominuoja

Vyrai apie seksą pagalvoja vidutiniškai 19 kartų per dieną. Kodėl jie tai daro dažniau nei moterys? Nes vyrai biologiškai užprogramuoti geisti sekso. Be to, jų geismą lengvai sužadina kasdieniai vaizdiniai, o šių mūsų aplinkoje pakankamai daug. Vyrą lengvai gali sujaudinti visai ne patraukli moteris, o tik akį patraukusi kuri nors jos kūno dalis, aprangos detalė: gili iškirptė, dailiai išlenktas užpakaliukas, gražios kojos ar raudoni lūpų dažai.

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų