REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūlant visą bedarbio pašalpą mokėti tik vienerius metus, Premjeras Algirdas Butkevičius teigia nepritarsiantis jos mažinimui tiems asmenims, kurie tikrai negali susirasti darbo.

REKLAMA
REKLAMA

"Reikia daugiau socialinio teisingumo. Svarbu aiškiai apibrėžti, kad tai būtų taikoma tiems asmenims, kurie piktnaudžiauja išmokų gavimu ir pelnosi iš šešėlinės ekonomikos. Bet socialinių išmokų mažinimui, jeigu tikrai žmogus negali susirasti darbo, nebus pritarta", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio kalbėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

A. Butkevičius pažymėjo, jog šis klausimas bus svarstomas ir valdančiosios koalicijos politinėje taryboje.

ELTA primena, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo, kad socialinė pašalpa nedirbančiam asmeniui būtų mokama 12 mėnesių, o po to proporcingai mažinama. Nuo 12 mėnesių - 20 proc., 24 mėnesių - 30 proc., nuo 36 mėnesių - 40 proc. ir t. t.

Keičiamos ir kompensacijų būsto šildymui teikimo sąlygos, kai būsto savininkas atsisako dalyvauti svarstant ir priimant sprendimą dėl daugiabučio namo atnaujinimo. Atsisakiusiems artimiausią šildymo sezoną kompensacija už šildymą ir karštą vandenį bus sumažinta 50 proc., o nuo kito šildymo sezono kompensacija visiškai nebeteikiama 3 metus.

REKLAMA
REKLAMA

Keičiama tvarka ir gaunantiems kompensacijas už šildymą. Šiuo metu ši kompensacija yra mokama tik tuo atveju, jei žmogus yra deklaravęs gyvenamąją vietą būste, kuris įregistruotas kaip gyvenamosios patalpos. Tačiau praktikoje pasitaiko atvejų, kai žmonės persikrausto gyventi, pvz., į sodo namelį. Priėmus siūlomas pataisas, savivaldybės turės įvertinti ir galės pačios spręsti, ar tokiame būste gyvenančiam žmogui skirti kompensacijas už šildymą.

Minėtas nuostatas įtvirtinantis Piniginės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo projektas šiuo metu pateiktas suinteresuotoms institucijoms ir visuomenei derinti. Pakoreguotas po gautų pastabų jis bus teikiamas Vyriausybei svarstyti, o šiai pritarus - Seimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų