REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Coober Pedy yra labai neįprastas miestelis Australijoje. Neįprastas todėl, kad tai – vienintelis pasaulyje miestelis, įsikūręs po žeme.

REKLAMA
REKLAMA

Šis miestelis įsikūręs pietinėje Australijos, garsėjančios kaip  sausringiausias žemynas, dalyje. Pirmieji gyventojai čia atsikraustė 1915 m., kai šiame regione buvo atrasti dideli pusbrangio akmens opalo klodai. Pirmieji šio miestelio gyventojai buvo kalnakasiai. Bandydami prisitaikyti prie vietos klimato jie savo namus stengėsi įsirengti šlaitų prieigose.

REKLAMA

Vasaros dieną šiame regione temperatūra siekia net iki 40 laipsnių karščio, tad nenuostabu, kad laikui bėgant po žeme įsikraustė visas miestelis. Po žeme įrengtuose namuose oro kondicionierius yra ne prabanga, o būtinybė, mat tik jis padeda palaikyti 24 laipsnių temperatūrą. Kitaip situacija būtų sudėtinga, nes dėl viršuje tvyrančio karščio ir šalčio apačioje gyventi šioje vietoje būtų vargiai įmanoma.

1981 metais šis miestelis tapo labai populiarus, jame atidarytas pirmasis viešbutis „Desert Cave Hotel“. Nuo to laiko šią vietą gausiai lanko turistai. Jie šiame egzotiškame kampelyje mėgaujasi ne tik poilsiu erdvioje požeminėje oazėje, bet ir įvairiomis pramogomis, mat po žeme įrengta viskas, ko reikia patogiam gyvenimui: nuo maisto atsargų sandėlių iki bažnyčios. 900 km nuo Adelaidės nutolusiame miestelyje turistai gali rasti ir muziejų, ir parduotuvių, ir barų, ir naktinių klubų.

Šiuo metu miestelyje gyvena apie 3 tūkstančiai nuolatinių gyventojų, jame išgaunama apie 70 proc. pasaulyje iškasamų opalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų