REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie gyvūnai nesibodi seksualinių eksperimentų. Ir šie eksperimentai neretai svyruoja ant iškrypimų ir patologijos ribos, rašoma bbc.co.uk.

Kai kurie gyvūnai nesibodi seksualinių eksperimentų. Ir šie eksperimentai neretai svyruoja ant iškrypimų ir patologijos ribos, rašoma bbc.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jūs plėsite savo seksualinės vaizduotės ribas, praktiškai kiekvieną netradicinio sekso rūšį viena ar kita forma galite sutikti gyvūnų pasaulyje. Tiesa, per daug jautriems skaitytojams šio „iškrypusio“ straipsnio skaityti nerekomenduojame.

REKLAMA

Žirafos

Kartas nuo karto patinai atvyksta pas patelių grupes tam, kad parinktų sau partneres poravimuisi. Kad išsirinktų patelę, kuri geriausiai tiktų apvaisinimui, žirafų patinas testuoja jos šlapimą. Tyrėjai Davidas Prattas ir Virginia Andersona pasakoja, kad patelė aktyviai prisideda prie šio „šlapimo testo“ ritualo.

„Kaip žirafos patinas uosto patelės užpakalį, ji turi išspausti šlapimo srovelę, kurios dalis patenka patinui į burną, kad jis galėtų jo paragauti“, – pasakoja mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu patinas itin patinka patelei, ji gali nuspręsti šią procedūrą įvykdyti savarankiškai, kai patinas tiesiog praeina pro ją. Tokiu būdu gaunasi, kad urolagnija, plačiau žinoma kaip „auksinis lietus“, aiškiai nėra ištvirkusių žmogaus smegenų produktas.

Begemotai

Begemotų seksualiniai įpročiai atrodo dar labiau atstumiančiai. Mokslininkai nustatė, kad šie gyvūnai reguliariai praktikuoja „fekalijų lietų“, kurio tiksli paskirtis, pasak tyrėjo Richardo Despardo Esteso, iki šiol nėra visiškai išaiškinta. Šiuo metu visiems žinoma, kad dominuojantys patinai naudoja defekaciją kaip savo teritorijų ribų pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Albertos universiteto mokslininkai Alas Custardas ir Richardas Hudsonas pasakoja, kad dominuojantis patinas, išeinantis į upės krantą, „gausiai tuštinasi, vizgindamas uodegą, todėl jam pavyksta išplėsti tuštinimosį spindulį iki dviejų metrų. Tačiau paprastas teritorijos pažymėjimas – ne vienintelė šio proceso funkcija. Kai patinai iš tos teritorijos artėja prie patelių, pastarosios reaguoja į tai „paklusnia defekacija“. Patelė pasisuka į patiną užpakaliu, nuleidžia galvą ir pakelia užpakalį, pradėdama tuštintis, lėtai vizgindama uodegą. Panašiose situacijose defekacija veikia kaip signalas, kad patelė paklūsta patinui ir yra pasiruošusi jam atsiduoti.

REKLAMA

Rykliai

Seksualinės fantazijos, suprantama, būna ir ne tokios šlykščios, kaip prieš tai aprašytos. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės į savo lytinį gyvenimą mėgsta įnešti grubumo elementą. Tačiau šia prasme žmonėms yra labai toli iki rifų ryklio, kurį galima sutikti tropiniuose ir subtropiniuose Indijos ir Ramiojo vandenynų vandenyse. Šiai jūros gyventojų rūšiai seksas visada susijęs su skausmu ir randais.

Stanfordo biologas Douglas McColly kartu su kolegomis 2010 metais plačiai aprašė šių aštriadančių gyvūnų seksualinius įpročius, praneša hi-news.ru. Po to, kai ryklių patinai persekioja patelę, laimingasis, aplenkęs visus, kanda jai į uodegą. Įkandimas sulėtina jos judėjimą. Kai jai pavyksta išsivaduoti, patinas kanda jai į dešinį krūtinės peleką. „Užgrobęs“ patelę, jis ją tempia žemyn, panardindamas jos galvą į dumblą jūros dugne. Vėliau jis įstato vieną iš dviejų savo ūsiukų į jos kloaką, ir įvyksta susiporavimo procesas, trunkantis 68 sekundes. Ryklių tyrėjas Davidas Sheefmanas neseniai pažymėjo, kad įkandimas yra būtinas veiksmas trimatėje sferoje su tokiu slidumo lygiu. Be to, būtent ši detalė prisidėjo prie to, kad per evoliucijos metus ryklių patelių oda tapo storesne ir tvirtesne.

REKLAMA

Grupinis gyvačių seksas

Dar viena evoliucine strategija galima pavadinti ir grupinį seksą. Kiekvieną pavasarį Manitobos Pietuose Kanadoje dešimtys tūkstančių gyvačių išlenda iš savo požeminių landų ir surengia didelio masto „poravimosi balius“. Kai gyvatės patelė išlenda į paviršių, ji išskiria feromoną, kuris pritraukia šimtus patinų, esančių netoliese.

Mokslininkai taip pat išsiaiškino, kad kai kurie patinai taip pat išskiria analogišką feromoną, kuris pritraukia kitus patinus. Su homoseksualizmu tai niekaip nėra susiję: kaip tvirtina mokslininkai, tai užtikrina reproduktyvų patinų pranašumą. Išskirdami melagingą feromoną, jie nukreipia kitų patinų dėmesį nuo patelių, kad sėkmingai jas gautų patys. Tačiau australų ir amerikiečių tyrėjai turi ir kitą versiją: jų manymu, patinai tai daro todėl, kad greičiau susijaudintų, operatyviai atliktų visus reikalus ir grįžtų po žeme, mažiau sukeldami rizikos, kad bus sumedžioti grobuonies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sepijos

Sepija yra dar viena didelė grupinio sekso mėgėja. Šis galvakojis moliuskas su dideliu tikslumu kontroliuoja savo kūno paviršiaus išvaizdą. Kai sepijų patinas nori atkreipti patelės dėmesį, jis leidžia jai tai suprasti, kontroliuodamas pigmentų rūšį, kurie yra jo kūno paviršiuje. Jeigu priartėja patinas-konkurentas, jis keičia savo odos spalvą atitinkamoje pusėje, kad būtų panašus į patelę. Tikroji patelė mato kitą pusę, kurioje yra tikroji spalva. Todėl, kai nelauktas svečias priartėja, jis mato dvi pateles. Galiausiai, jis pasišalina, leisdamas konkurentui užbaigti savo „purviną“ darbą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų