REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pašalpininkų gretos auga: kiekvienas vaikas – pajamų šaltinis

Politikai pasimetę, o sąžiningi tautiečiai - pasipiktinę

Nors demografinė padėtis šalyje kasmet prastėja, pašalpininkų šeimose gimstamumas tik didėja, mat kiekvienas papildomas vaikas jiems yra pajamų šaltinis, informuoja "Vakaro žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės politika daugelį metų nepajuda iš mirties taško. Užuot naikinę problemos židinį, atitraukdami kaimo žmones nuo butelio ir padėdami susidomėti aplinka, valstybė metų metus iš mūsų visų pinigų išlaiko vieną kitą keičiančias veltėdžių kartas. Nors politikai jau griebiasi už galvų, nežinodami, kaip mažinti pašalpininkų gretas, mat jų vis daugėja, skaudžiausia tokią situaciją matyti veltėdžių kaimynystėje gyvenantiems sąžiningai litą uždirbantiems tautiečiams. 5 vaikus išauginusi ir daugiavaikių šeimų draugiją "Motulės delnuos" įkūrusi Veronika Vasiliauskienė įsitikinusi, kad valstybės politika turi keistis, dėmesį nukreipdama į Lietuvai naudingus žmones.

REKLAMA

"Mano dukra augina tris vaikus, leidžia juos į muzikos mokyklą, įvairius būrelius, vaikai yra geriausi mokiniai. Tačiau tai niekam neįdomu. Niekas nepaklausia, kiek tai kainuoja. O štai pašalpininkams skiriami psichologai, sociologai, visa komanda jiems padeda, nors jie patys ir piršto nejudina, tik gauna pinigus, už butą nieko nemoka, į vaikus neinvestuoja, gauna nemokamus pietus, žiemą jiems net malkų atveža, kad nesušaltų. Jiems viskas atnešama ant padėkliuko. Maža to, jie dar juokiasi iš tų, kurie bando dirbti", - apmaudą liejo daugiavaikė motina.

"Šios Vyriausybės tikslas pašalpininkų įjungimas į darbo rinką. Siekiant šio tikslo taikysime visokias priemones. Tai svarbu ne tik dėl pačių bedarbių, bet ir jų vaikų. Juk dirbantys tėvai kitaip motyvuoja negu nedirbantys. Kai vaikai nuo mažens nemato tėvų darbo ir apskritai darbo prasmės, kaip jie gali išaugti kitokie? Todėl jau pavasarį Seimui bus teikiamas įstatymo projektas dėl paramos nepasiturintiems gyventojams, orientuojantis į kuo didesnį jų įjungimą į darbo rinką",- sako Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Angelė Bajorienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų