REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zina Paškevičienė, Joana Lapėnienė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Biržų rajone esanti vienintelė šiaurės rytų Aukštaitijoje Likėnų reabilitacijos ligoninė remontuojama europinėmis lėšomis. Tačiau ją perėmusiems Panevėžio medikams niekaip nepavyksta susitarti su verslininkais, kad šie atnaujintų mineralinio vandens tiekimą. Mat prieš gręžiniai buvo parduoti uždarai akcinei bendrovei „Likėnų vandenys“.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik metai mineralinio vandens gręžinys kažkada garsiame Likėnų kurorte užrakintas. Jį ir dar kelis gėlo vandens gręžinius įsigiję verslininkai susiginčiję su Likėnų reabilitacijos ligoninės vadovais dėl kainų mineralinio vandens nebetiekia, praneša „Panorama“.

REKLAMA

Stiprios mineralizacijos vanduo, prisodrintas kalio, natrio, bromo ir kitų vertingų mineralinių medžiagų, gaunamas iš daugiau nei metro gylyje esančio Aukštaitijos gręžinio. Ligoninei jo reikia apie 500 kubų per metus, iš pradžių verslininkai užsiprašė po 250 litų už kubinį metrą, vėliau nusileido iki 120 lt.

Tuo metu medikai sako siūlę verslininkams už mineralinį vandenį mokėti apie 40 litų už kubinį metrą arba gręžinius nupirkti. Tačiau išgirdę, kad per du metus jie pabrangę tris kartus ir dabar vietoj trijų šimtų tūkstančių kainuoja per milijoną litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinė Biržų valdžia stebisi, kodėl prieš penkiolika metų reikėjo parduoti vandens gręžinius.

„Mes buvom nusiteikę viltingai, nes „Likėnų vandenys“ tikino, kad žada kurti verslą, statyti mineralinio vandens išpilstymo cechą. Tai būtų naujos darbo vietos, Biržų garsinimas, tačiau dabar nėra to“, – sako Biržų rajono merė Irutė Varzien.

Tie patys verslininkai ligoninei bei Likėnų miesteliui tiekia ir geriamąjį vandenį, už jį ,pasak ligoninės vadovo, mokama kainų ir energetikos komisijos patvirtintomis apie 65 procentus pabrangusiomis kainomis. Tačiau verslininkai teigia, kad jų veikla vis tiek nuostolinga ir gręžinių kainos nenuleisiantys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„šiuos metus pabaigėm su 27 tūkst. litų nuostolių. Įsivaizduokite: voniai reikia apie 40 litrų vandens. Mineralinis vanduo skiedžiamas su vandeniu – produkto savikaina 2 ct už litrą. Todėl už vonią gauname nuo 40 iki kokių 82 centų. Trasų remontas ir kitos išlaidos per dieną siekia 17 litų“, – skaičiuoja „Likėnų vandenys“ direktorius Darijus Banys.

Panevėžio ligoninės vadovai viliasi, kad į jų ginčą įsikiš Sveikatos apsaugos ministerija ir galbūt skirs lėšų naujam gręžiniui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų