REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau keturioliktą kartą „Aukso paukštės“ apdovanojimais bus įvertinti labiausiai nusipelnę šalies folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniai, liaudiškų šokių ansambliai, chorai ir teatrai.

 Jau keturioliktą kartą „Aukso paukštės“ apdovanojimais bus įvertinti labiausiai nusipelnę šalies folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniai, liaudiškų šokių ansambliai, chorai ir teatrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtų mėgėjų meno kolektyvų ir jų vadovų keturiolikos apdovanojimų puokštėje šiemet pirmą kartą paskelbta nominacija „Už nuopelnus tautinei kultūrai“. Pirmasis šios nominacijos laureatas – žymus choro dirigentas, kompozitorius, profesorius Lionginas Abarius.

REKLAMA

Šių metų „Aukso paukštėmis“ bus apdovanoti Gruzdžių šeimos lėlių teatras „Abra kadabra“ ir vadovė Jurgita Jašiskytė (nominacija „Geriausias lėlių teatras ir vadovas“), Garliavos kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ąžuolas“ ir vadovė Zita Vaškelienė (nominacija „Geriausia suaugusiųjų šokių grupė ir vadovas“), Vilkaviškio kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Vingis“ ir vadovas Gintas Turonis (nominacija „Geriausia liaudiškos muzikos kapela ir vadovas“), Kauno mišrus choras „Saluto“ (nominacija „Naujai suspindusi žvaigždė“).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat bus apdovanoti Kauno miesto tautinio meno ansamblis „Ratelinis“ ir meno vadovė Margarita Tomkevičiūtė (nominacija „Geriausias šokių ansamblis ir vadovas“), Ukmergės kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis „Klasika“ (nominacija „Geriausias vokalinis ansamblis“), Viešintų klojimo teatras ir vadovas Vytautas Germanavičius (nominacija „Geriausias suaugusiųjų mėgėjų teatras ir vadovas“), Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro folkloro ansamblis „Giedružė“ ir vadovė Audronė Buržinskienė (nominacija „Geriausias krašto folkloro ansamblis ir vadovas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Geriausio debiutanto“ nominacijoje apdovanojimas bus įteiktas Neringos savivaldybės Liudviko Rėzos kultūros centro moterų vokaliniam ansambliui „Neringa“, o Biržų kultūros centro mėgėjų teatras ir vadovė Vita Vorienė bus įvertinti nominacijoje „Geriausias suaugusiųjų mėgėjų teatras ir vadovas“.

Nominacijos „Geriausias miesto folkloro ansamblis ir vadovas“ laureatu tapo Vilniaus miškų urėdijos folkloro ansamblis „Nalšia“ ir vadovė Audronė Vakarinienė, o Palemono vidurinės mokyklos vaikų folkloro ansamblis „Bitula“ ir vadovai Ramunė Baniulienė, Jonas Misevičius, Giedrė Ramunė Pečiulienė triumfavo nominacijoje „Geriausias vaikų folkloro ansamblis ir vadovas“.

REKLAMA

Taip pat šiemet „Aukso paukštėmis“ įvertinti Šilutės pirmosios gimnazijos jaunimo liaudiškų šokių grupė „Atlaja“ ir vadovė Rita Kurpeikytė (nominacija „Geriausia vaikų šokių grupė ir vadovas“), Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos choras „Viva voce“ (nominacija „Tarptautinio spindesio žvaigždė“).

„Aukso paukštės“ apdovanojimų ceremonijos vyks nuo kovo 9 dienos iki birželio 23-iosios įvairiose Lietuvos vietovėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų