REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kovo 11-osios eitynes atvyksta nacionalistai iš Rusijos, Lenkijos ir Vokietijos

Atvyksta lenkų futbolo sirgaliai (atnaujinta 19:42)

 Rytoj sostinės senamiestyje turėtų įvykti Kovo 11-osios eitynės, kurioms miesto savivaldybė išdavė leidimą vykti tik Upės gatvėje. Tuo nepatenkinti organizatoriai pareiškė, kad organizuoti renginį jie atsisako, bet niekas negali žmonėms uždrausti rinktis ir žygiuoti „savarankiškai“. Planuota, kad eitynėse dalyvaus apie penki tūkstančiai žmonių, kurie iš Katedros aikštės patrauks Pilies gatve ar Gedimino prospektu.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio vakarą pasirodė žinia, kad į Vilnių palaikyti prieštaringai vertinamų jaunimo organizacijų atvyksta vadinamųjų „skinhead‘ų“ iš Rusijos, Lenkijos ir Vokietijos.

REKLAMA

Tai laidoje „Savaitės komentaras “ patvirtino ir Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas, kuris teigė, kad stebint elektroninę erdvę tokių ketinimų apraiškų užfiksuota, tačiau policijos pareigūnai yra pasiruošę tinkamai užtikrinti viešąją tvarką. Pirmadienio popietę per nesankcionuotas eitynes sostinės centre tvarką prižiūrės apie trys šimtai pareigūnų.

Balsas.lt šaltinių teigimu, labiausiai policijos pareigūnus neramina svečiai iš Lenkijos, nes gauta žinių, kad pirmadienį į Vilnių planuoja atvykti vadinamieji „futbolo sirgaliai“. Nepatvirtintomis žiniomis, jų turėtų būti apie šeši autobusai. Taip pat žinoma apie tai, kad atvyks ir jaunimo iš Kaliningrado srities.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų