REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Majamyje (JAV) vykstančio Teniso profesionalų asociacijos (ATP) „World Tour 1000“ serijos turnyro „Sony Open Tennis“, kurio prizų fondą sudaro 4,33 mln. JAV dolerių, vienetų atrankos varžybų pirmajame rate lietuvis Ričardas Berankis susitiks su 42-ąja pasaulio raketė 31-erių austru Jurgenu Melzeriu.

REKLAMA
REKLAMA

22-ejų lietuvis, kuris pasaulio reitinge užima 79-ąją vietą, su Austrijos tenisininku žaidė 2010 metų atvirajame JAV čempionate („US Open“) ir pralaimėjo 4:6, 7:6 (7-4), 3:6, 6:1, 5:7.

REKLAMA

Prieš turnyrą R. Berankis teigė, kad austras jam gana pažįstamas: „Man teko žaisti su J. Melzeriu prieš porą metų, tuomet penktame sete pralaimėjau 5:7. Puikiai prisimenu tą dvikovą, nes tai buvo vienas iš rimčiausių ir įsimintiniausių mačų. Kiek pamenu, stiprus „backhandas“, solidus padavimas ir stabili kairioji pusė. Kovai esu nusiteikęs labai atsakingai.“

– Kokios nuotaikos prieš Majamio turnyrą. Ar pavyko tinkamai pasiruošti šioms „Masters“ serijos varžyboms?

REKLAMA
REKLAMA

– Laikas atsakys, ar pavyko pasiruošti. Iki Majamio teko pasitreniruoti visas penkias dienas. Prieš turnyro pradžią visuomet aplanko tas draugiškas jausmas, vardu jaudulys (šypsosi). Smagu, kad patekau į „Masters“ turnyrą. Oras puikus, graži aplinka. Čia susirinko geriausi žaidėjai. Nori nenori nuotaika būna gera ir šiek tiek jaudinanti.

– Prieš tai vykusiame Indian Velso turnyre nepavyko sužaisti kaip norėjosi. Kokios skaudaus pralaimėjimo Vašekui Pospišilui priežastys? Prastas žaidimas ar kas nors kita?

– Viskas susidėjo į viena. Nepavyko parodyti nei gero žaidimo, nei kokybės. Manau, kad vis dar virusas nepaleido manęs. Antrą dieną po mačo sukilo aukšta temperatūra ir laikėsi kurį laiką. Savaitę skyriau atgauti jėgoms. Šiuo metu jaučiuosi gerai ir intensyviai treniruojuosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su kuo treniravaisi rengdamasis Majamio turnyrui?

– Keletą kartų treniravomės su Fernando Verdasco. Džiaugiuosi, kad pavyko su juo sužaisti keletą setų. Manau, jie su J. Melzeriu turi panašių smūgių. Didžiausias panašumas, kad jie abu kairiarankiai. Su kairiarankiais žaidimas truputį kitoks. Labai patogu būna pasitreniruoti su kairiarankiais prieš einant į aikštę žaisti mačą.

– Vėl sulaukei Roger Federerio kvietimo treniruotis kartu, tačiau jo teks atsisakyti?  

– Taip. R. Federeris siūlė pasitreniruoti keletą savaičių prieš grunto sezoną, bet mūsų turnyrų planai skirtingi, todėl tikriausiai šį kartą nepavyks jų susiderinti. Planuoju žaisti varžybose, o Roger kelis turnyrus praleis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų