REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.

 Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“. Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.

REKLAMA

„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):

Ingredientai: 100 g jautienos išpjovos 25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių 25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių 50 g jaunų bulvių 1 baltasis šparagas 10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų 20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo 20 g juodųjų serbentų kremo Petražolių 20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų

REKLAMA
REKLAMA

Paruošimas: Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje Burokėliai pasmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, tiekiama į lėkštę Ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų