REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arabų Lygos viršūnių susitikime antradienį buvo nuspręsta, kad Arabų Lygos narės turi teisę tiekti ginklus Sirijos sukilėliams, kurie kovoja su prezidentu Bašaru al Asadu (Bashar al-Assad), teigiama pirminiame viršūnių susitikimo pareiškimo variante, kurį pavyko gauti naujienų agentūrai "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Per viršūnių susitikimą Katare regioninės ir tarptautinės organizacijos buvo raginamos pripažinti opozicinę Sirijos nacionalinę koaliciją vienintele teisėta Sirijos piliečių atstove, teigiama pareiškime.

REKLAMA

Nors viršūnių susitikimo pareiškimas diplomatiškai yra svarbus, jis neturės tiesioginės praktinės reikšmės arabų šalių politikams. Pareiškime teigiama, kad arabų valstybėms negalioja Europos Sąjungos ir JAV Sirijai taikomas ginklų embargas, todėl jos gali tiekti ginklus sukilėliams.

Dokumente pabrėžiama, kad prioritetas yra politinis Sirijos krizės sprendimas, bet viršūnių susitikimas "patvirtina kiekvienos valstybės teisę savo nuožiūra teikti visų rūšių savigynos priemones, įskaitant karines, kurios paremtų Sirijos gyventojus ir Laisvąją armiją".

Pagrindinė Arabų Lygos susitikimo tema buvo dvejus metus besitęsiantis Sirijos konfliktas, per kurį žuvo apie 70 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų