REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimtinėje išaiškėjęs lietuvių konfliktas bus sprendžiamas prancūziškai

Kolegos sumuštas tolimųjų reisų vairuotojas nėra linkęs atvirauti

Tolimųjų reisų vairuotojo darbas vilioja solidžiu atlyginimu, tačiau kartu yra kupinas įvairių pavojų. Tuo galima įsitikinti perskaičius pranešimus apie įvairiose šalyse nukentėjusius šios profesijos atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais tie pavojai užklumpa visiškai netikėtose ir iš pažiūros nekaltose situacijose. Taip nutiko 50 metų perkopusiam švenčioniškiui A. A. – jis patyrė galvos traumą susipykęs su kartu į Lietuvą iš Prancūzijos grįžtančiu kolega.

REKLAMA

Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis portalui balsas.lt pasakojo, kad įvykio aplinkybės iki šiol yra gana miglotos. Nukentėjęs vyras gydomas Vilniuje, todėl jį apklausė kolegos iš sostinės.

A. A. nebuvo linkęs atvirauti, todėl išklausius jo versijos tapo akivaizdu, kad atliekant ikiteisminį tyrimą teks padirbėti iš peties.

„Tolimųjų reisų vairuotojų brigada dirbo Prancūzijoje. Jie visi buvo surinkti į autobusą ir keliavo namo. Prancūzijos teritorijoje autobusiukas sustojo, buvo numatytas poilsiui skirtas laikas. Būtent tada tarp A. A. ir vieno iš kartu vykstančių kolegų kilo konfliktas. A. A. buvo sumuštas, tačiau blogai pasijuto tik kirtęs Lietuvos sieną“, – pasakojo A. Sinis.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegos sumuštą vyrą parvežė namo, padėjo jam įeiti į vidų. Pamatę, kaip atrodo šeimos galva, artimieji iš karto kreipėsi į gydytojus. Šie vyrą nusprendė pervežti į Vilnių, kur per parą pavyko stabilizuoti nukentėjusiojo būklę.

Policija pradėjo ikiteisminis tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, tačiau viskas toli gražu nebus taip paprasta. Mat nusikaltimas padarytas Prancūzijos teritorijoje, todėl viskas turi būti sprendžiama pagal tenykštę tvarką.

„Kaip toliau vyks tyrimas, sunku pasakyti. Visa ikiteisminio tyrimo medžiaga bus perduota prokurorams, o šie priims atitinkamus sprendimus“, – tolesnę istorijos eigą trumpai apibūdino A. Sinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalo balsas.lt kalbintas A. Sinis negalėjo patvirtinti, ar konflikto metu vyrai buvo neblaivūs: „Lietuvą jie pasiekė po kelių dienų, todėl daryti tyrimus dėl alkoholio kiekio kraujyje buvo beprasmiška. Tokia galimybė, be abejo, yra, nes panašūs konfliktai įprastai kyla, kai asmenys būna išgėrę. Bet tas nėra ir negali būti fiziškai užfiksuota.“

Balsas.lt praėjusios savaitės pabaigoje rašė apie Švedijoje be žinios dingusį panevėžietį, kuris taip pat dirbo tolimųjų reisų vairuotoju.

Apie dingimą policijai pranešė 38 metų vairuotojo L. S. žmona. Pasak jos, sutuoktinis, dirbantis tolimųjų reisų vairuotoju UAB „Kemperių pasaulis“, į Švediją išvyko kovo 15 d. automobiliu „Volvo FH 12“ ir dingo be žinios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų