REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

N. Venckienė atsisako Seimo narės mandato

Partijos pirmininke ji gali likti (atnaujinta 09:51)

„Drąsos kelio“ partijos lyderė, buvusi teisėja Neringa Venckienė, balsas.lt žiniomis, ketina atsisakyti Seimo narės mandato.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji (N. Venckienė, - balsas.lt), viena vertus jaučiasi palūžusi ir nebeturi jėgų kautis su gniuždančia sistema, o iš kitos pusės nori parodyti, kad ėjo į šį parlamento vardo nebevertą darinį ne dėl kokių nors neliečiamybių ar ko nors bijodama. Tiesiog normalus politinis darbas tokiomis sąlygomis - neįmanomas“, - portalui sakė vienas iš jos patarėjų. Pati N. Venckienė telefonu pirmadienį neatsiliepia.

REKLAMA

Apie savo pasiryžimą atsisakyti parlamentarės įgaliojimų politikė viešai pareikšti turėtų pirmadienį, o antradienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gaus jos prašymą nutraukti jos, kaip Seimo narės, įgaliojimus nuo 2013 metų balandžio 6 dienos. Kaip portalui balsas.lt sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas, jei prašymas tikrai bus įregistruotas rytoj, komisija jį svarstytų jau penktadienį – balandžio 5 dieną.

(Atnaujinta 09:51) Partijos „Drąsos kelias“ vienas lyderių Valdas Vasiliauskas nesileido į platesnius komentarus dėl N. Venckienės planų, tačiau tikino nematąs problemų jai ir toliau likti partijos lydere net ir po pasitraukimo iš Seimo. „O Rolandas Paksas (partijos Tvarka ir teisingumas lyderis, - balsas.lt) yra Seime? Tai kokios problemos. Kalbant apie N. Venckienę, reikia pripažinti, kad išbandymai jai teko dideli“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jos vietą parlamente užimtų buvęs Seimo narys Saulius Stoma, o šiam atsisakius – mokslininkas Vytautas Daujotis.

Balsas.lt primena, kad balandžio 9 dieną Seimas turi balsuoti dėl neliečiamybės N. Venckienei panakinimo, kuriam jau pritarė parlamento laikinoji komisija. Už tai, kad Seimo narė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė, praėjusį ketvirtadienį balsavo 7 komisijos nariai, prieš buvo 5, 1 komisijos narys posėdyje nedalyvavo. Prieš apsispręsdami komisijos nariai peržiūrėjo Generalinės prokuratūros pateiktą nedidelę dalį vaizdo įrašo iš įvykių Garliavoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų