REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų verslininko Aleksandro Perepilyčno, mirusio neaiškiomis aplinkybėmis Anglijoje pernai lapkričio 10 dieną, aplinkos žmonės tvirtina: galimas daiktas, jis buvo nunuodytas kelionės į Paryžių metu, rašo „The Observer“. „A. Perepilyčnyj ieškojo prieglaudos Britanijoje po to, kai davė parodymus įtariamo Rusijos nusikaltėlių sindikato byloje“, - pažymi žurnalistas Markas Townsendas. Šis 44 metų vyras mirė staiga – išėjęs pabėgioti prie savo namųWeybridge mieste (Surėjaus grafystė pietryčių Anglijoje), per 50 metrų nuo savo namų krito negyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Toksikologinis tyrimas taip ir neatskleidė mirties priežasties, bet tyrėjai tikrina versiją, kad jis buvo nunuodytas, sakoma straipsnyje. „Kaip dabar yra nustatyta, D. Britanijos policija bendradarbiauja su kolegomis iš Prancūzijos po to, kai paaiškėjo, jog mirties dieną verslininkas Eurostar traukiniu atvyko į Londoną, tris dienas praleidęs Paryžiuje“, - informuoja laikraštis. Dar viena intriguojanti detalė: A. Perepilyčnyj užsisakė ir apmokėjo numerį brangiame viešbutyje „Four Seasons Hotel George V“, bet gyveno trijų žvaigždučių viešbutyje kitame miesto gale.

REKLAMA

„Kaip mano verslininko aplinkos žmonės, „labai tikėtina“, kad Paryžiuje jis susitiko su galimais nuodytojais prieš įsėsdamas į rytinį Londono traukinį, o iš ten vyko iki Weybridge“, - sakoma straipsnyje.

Buvo laikoma, kad A. Perepilyčno gyvybei gresia pavojus po to, kai jis Šveicarijos prokuratūrai perdavė „dokumentus, demaskuojančius korumpuotus Rusijos valdininkus“ (laikraščio formuluotė). Leidinio duomenimis, suteikta informacija lietė mokesčių aferą, kurią atskleidė teisininkas Sergejus Magnitskis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu laikraštis primena ir apie Boriso Berezovskio mirtį: „vis daugiau žmonių, tarp jų jo 23 metų draugė Annika Ankverina, abejoja, kad jis nusižudė“.

Surėjaus policija tikisi, kad naujos analizės rezultatai Perepilyčno byloje bus gauti po kelių savaičių. „Bet, kaip kalbama, tyrėjus glumina tas faktas, jog nepavyksta rasti medžiagos, kuri galėtų paaiškinti jo mirtį“, - rašoma laikraštyje. Vėl kyla klausimų Surėjaus policijai: kodėl toksikologinį tyrimą buvo pavesta atlikti tik praėjus trims savaitėms po verslininko mirties?

Leidinys pastebi: kaip teigia buvę KGB bendradarbiai, Rusijos šnipai gudriai panaudoja natrio fluoridą – medžiagą, kurią sunku aptikti, kadangi jos yra vandentiekio vandenyje. „Taip pat yra žinoma, kad Rusijos agentai naudoja nuodus, kurie gali sukelti širdies priepuolį, bet skrodimo metu neaptinkami“, - sakoma straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų