REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiomis dienomis tiek žurnalistų tiek kitų asmenų buvo pasakyta ir parašyta nemažai netiesos ir įvairių interpretacijų apie DK (“Drąsos kelias”) partijos susirinkimą, jo sušaukimą ir eigą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie š.m. balandžio 6 d. DK narių susirinkimą buvo paskelbta įstatuose nustatyta tvarka. Partijos narių registravimą prieš susirinkimą, bei, nesusirinkus kvorumui, šaukiamo pakartinio susirinkimo tvarką taip pat numato įstatai, kas ir buvo padaryta. DK žmonės yra dėkingi gausiai susirinkusiems žurnalistams, nepabūgusiems snieguotų kelių ir nepavasariškos darganos.

REKLAMA

Visus besirūpinančius partijos likimu būtina nuraminti, partija veikia tiek gerai, kiek gali veikti tokioje situacijoje ir tokiomis sąlygomis. Dveji rinkimai praėjo sklandžiai, aukota DK partijai buvo daugiausiai iš visų partijų, o finansinė drausmė bei ataskaitos gali būti pavyzdžiu kitoms, daug metų veikiančioms, partijoms.

Atkreiptinas skaitytojų dėmesys į tai, kad daugelyje portalų buvo paskelbti neatitinkantys tikrovės rašiniai apie tai, kas ko bijo.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkimo autentiškame įraše girdisi visai kita pasakyta mintis. Besidomintys turi galimybę įdėmiai išklausyte yuotube „Drąsos kelio” kvietimas ir spaudos konf. 2013 04 06 nuo 11.39 iki 13.17 minutės – pasakyta buvo visiškai kitaip nei rašoma daugelyje portalų apie baimę. Eilinė nevykusi spaudos brolių interpretacija, neturinti nieko bendra su pasakyta tiesa.

Kažkodėl dienraščių lyderio žurnalistai, atvykę daug anksčiau, vis klausė apie susirinkimo skelbimo aplinkybes ir reiškė susirūpinimą dėl partijos “byrėjimo”, tačiau, nepaisant to, kad jų teigimu, paskelbta buvo netinkamai, jų pačių informacija apie susirinkimo tikslų laiką buvo teisinga. Tai viešas “verkimas” dėl neinformavimo paaiškėjo netrukus ir niekaip kitaip nepaaiškinamas, kaip noras pateikti “sensaciją” apie partijos žlugimą. Tačiau nežiūrint akivaizdaus stumiamo projekto “apie žlugimą” fiasko, vis tik paverkimas persikėlė ir į viešąją erdvę, savo samprotavimus ir vertinimus pateikiant kaip tikrą faktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas be ko, reikia pažymėti, kad kai kurie pretendentai į DK narius nemažai pakurstė dirbtinai pučiamą problemą, besiskųsdami dienraščių lyderio žurnalistams, kad DK juos “neįleidžia” į susirinkimą, tik vis sąmoningai pamiršdami pažymėti, kad jie nėra DK nariai juridiškai. Dabar būtų sudėtinga paaiškinti kokios priežastys nulėmė, kad TM atmetė jų asmens duomenis, tačiau tokios iš tikrųjų yra. Juk elementaru, kad, pvz., pagal LR įstatymus pilietis negali būti daugiau nei vienos partijos nariu ir toks pilietis negali dalyvauti susirinkime, kur sprendimai priimami rankos pakėlimu. Tačiau kai kuriems elementarios tvarkos laikymasis tampa sunkiai suvokiamu dalyku, pilant vandenį ant kai kurių kitų partijų malūnų.

REKLAMA

Interpretacijų prirašytą ir prikalbėta begalės, tačiau realių veiksmų ar padarymo geriau – nematyti. Kreipiames į tautiečius: darykite geresnę partiją, darykite geriau, nedarykite tokių klaidų, kaip padarė DK, ir visi (tame tarpe ir DK) eis paskui jus, būsime jums dėkingi už lyderystę ir nuveiktus darbus.

O dabar, kur problema? Nieko nedaryti ir šaukti kaip kiti daro negerai???

Ir kaip šioje vietoje nuostabiai gerai tinka J.Vaiškūno žodžiai: "Ar kai triūsiame ir darbuojamės visuomenės labui negirdime ir mes dažnai pasikėlusiųjų „geriau išmanančiųjų“ pamokymų – kaip tatai yra negerai ir netobulai padaryta – kaip reikia visai kitaip daryti, kad būtų gera ir naudinga visiems. Be tik paprašyk tokio, užuot pamokslavus, imtis ir padaryti geriau, tuojau išsikvepia visa puikybė ir pasikėlimas virš debesų, nes gi svarsčius kilnoti liežuviu yra ne tas pats kaip turėti kantrybės pakelti tikruosius gyvenimo sunkumus ir ypač kai tenka atidėti rūpinimąsi tik savo geru."

REKLAMA

Kai kurių narių beatodairiški kaltinimai DK adresu bei atkaklus ir keistas susirūpinimas partijos likimu tegali būti paaiškinamas tik tuo, kad susirinkimo išvakarėse iš biudžeto partijai buvo skirtos finansinės lėšos nors, lyginant su kitų partijų dotacijomis, pakankamai kuklios.

Tie, kurie pamatė jau įkurtą partiją, kaip labai blogą, labai nelaiku ir netaip įkurtą, geranoriškumo pritrūko įvertinti kokiomis aplinkybėmis partija buvo steigiama: stovint Klonio g. ir dirbant visus būtinus partijos steigimo darbus. Tačiau ne tik kritikos, ne tik pastabų, bet reikalavimų girdisi nuolat, t.y. ne kas kita, kaip “svarsčių kilnojimas liežuviu”. p.s. labai taiklus komentaras viešojoje erdvėje: “ tie, kurie aktyviai dalyvavo Garliavoje, parodydami savo nuomonę, tai tik lašas jūroje. Daugelis tai stebėjo savęs nereklamuodami, aptarinėjo vykstančias baisybes. Pasikėsindami į aktyvius Garliavos remėjus ir Neringą, tik susitiprins žmonių tylų protestą, panašų, kaip Kalantos susideginimo atveju. Apie tai niekas tada nerašė, bet nebuvo žmogaus, nepalaikančio jo nuomonės.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų