REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Drąsos kelio“ frakcijos nariai sureagavo į atimtą Neringos Venckienės teisinį imunitetą. Pasak jų, antradienio Seimo posėdis yra „antipolitikos pavyzdys“, liudijantis, kad Lietuva tampa prokurorine valstybe. „Drąsos kelio“ atstovai trečiadienį negalėjo pasakyti, kur šiuo metu yra pati N. Venckienė.

„Drąsos kelio“ frakcijos nariai sureagavo į atimtą Neringos Venckienės teisinį imunitetą. Pasak jų, antradienio Seimo posėdis yra „antipolitikos pavyzdys“, liudijantis, kad Lietuva tampa prokurorine valstybe. „Drąsos kelio“ atstovai trečiadienį negalėjo pasakyti, kur šiuo metu yra pati N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P. Gylys: prokurorai žemina Seimą

„Vakarykštis posėdis buvo dar vienas antipolitikos pavyzdys. Gyvename valstybėje, kurios politikai nežino, kas yra valstybė. Politika yra susijusi su viešo gėrio kūrimu. Viena iš to gėrio dalių yra teisingumas“, – trečiadienį pareiškė „Drąsos kelio“ frakcijos atstovas Povilas Gylys.

REKLAMA

Pasak P. Gylio, Seimo nariai ignoravo šias nuostatas ir nekreipė dėmesio į tai, kad buvo akivaizdžių požymių, jog byla yra fabrikuojama, jog buvo laužiami įstatymai ir Konstitucija.

„Į Seimą buvo nusišluostytos kojos“, – tikina politikas. Pasak jo, Lietuva tampa prokurorine, policine valstybe. „Kaip su mumis elgiasi prokurorai? Žemina, o Seimas to nenori suvokti. Tai yra smūgis mūsų konstitucinei sąrangai“, – tikina P. Gylys.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys įsitikinęs, kad moralė nėra Lietuvos politinės sistemos dimensija: „Mūsų politikai nesupranta, kad bendrojo gėrio negalima sukurti amoralioje visuomenėje. Ir diktatoriai vadovaujasi įstatymu...“

Be to, P. Gylys pridūrė, kad antradienį Seimas suspindėjo visomis vaivorykštėmis spalvomis: „Tikrieji sąjungininkai yra socialdemokratai ir konservatoriai. Jie prisideda prie nematomo valstybės pastato griuvimo.“

J. Varkala: N. Venckienė pavargusi ir palaužta

„Teisėsaugą turi kontroliuoti tauta, visuomenė“, – trečiadienį P. Gyliui pritarė Jonas Varkala. „Mes norėtume pakeisti požiūrį į įstatymus, į Konstituciją. Moralė, žmonijos patirtis, etika, racija, protas turi grįžti į teisę“, – pareiškė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų violetinė spalva reiškia atsinaujinimą, atgailą, sugrįžimą prie Dievo“, – tikino J. Varkala.

Jis tvirtino, kad yra ignoruojami faktai, įstatymai aiškinami pagal aiškintoją, kaip Stalino laikais.

„N. Venckienės misija – svarbi Lietuvos istorijoje“, – sakė „Drąsos kelio“ frakcijos atstovas. Tačiau, pasak jo, N. Venckienė yra beprotiškai pavargusi, palaužta, grįžusi namo nuolatos verkia.

Dar vienas „Drąsos kelio“ atstovas Valdas Vasiliauskas prabilo apie tai, kad N. Venckienei gresia pavojus. Pasak jo, su politike gali būti susidorota: „Manau, ir jos nebus pasigailėta.“

REKLAMA

„Drąsos kelio“ atstovai trečiadienį negalėjo pasakyti, kur šiuo metu yra N. Venckienė. Ji nedalyvavo vakarykščiame Seimo posėdyje, trečiadienį neatvyko į spaudos konferenciją. Pasak J. Varkalos, politikė neatsako į telefonų skambučius.

V. Matulevičius: nėra mergaitės – nėra problemos

„Vakarykštė diena buvo svarbi visai Lietuvai. Seimo nariai po balsavimo vienas kitą karštai sveikino ir spaudė rankas. Šitą įvykį jie priima asmeniškai, jie tiesiog švenčia pergalę prieš nedidelę „Drąsos kelio“ frakciją ir N. Venckienę“, – pareiškė Vytautas Matulevičius.

REKLAMA

„Bet ar tai yra pergalė? – klausė jis. – Tai yra didžiulis pralaimėjimas. Nuo vakar dienos Lietuvoje teisingumo tapo dar mažiau.“

Pasak V. Matulevičiaus, tiesinės sistemos problemos Lietuvoje nėra sprendžiamos, vietoj to yra vykdomos represijos prieš žmones, kurie šią sistemą kritikuoja.

„Kur Lietuva krypsta? Kas diriguoja šiai muzikai? Visuomenei gi reikia atsakymų. Kas atsakys į visus klausimus dėl šių nusikaltimų? Ginamas tik Andrius Ūsas teismuose, o kas bus su kitais? Dabar bandoma numarinti ir nustumti tai į užmarštį. Nėra mergaitės – nėra problemos“, – konstatavo Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atimtas N. Venckienės teisinis imunitetas

Seimas antradienį panaikino N. Venckienės teisinį imunitetą. Už tai balsavo 80 Seimo narių. Atimti neliečiamybę buvo pasiūlyta Seimo laikinosios tyrimo komisijos rezoliucijoje. Komisija balsų dauguma tokį sprendimą priėmė peržiūrėjusi gegužės 17 dienos įvykių vaizdo įrašo ištrauką.

BNS primena, kad N. Venckienė įtariama prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažeminusi teismą, nevykdžiusi 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdžiusi antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavusi vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką, pasipriešinusi policijos pareigūnui panaudodama fizinį smurtą, o perduodant vaiką jo motinai sukėlusi nežymų sveikatos sutrikdymą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų