REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai tiria I. Matijošaitienės nužudymo versiją

Prokuroras: mirties tyrimas perkvalifikuotas, kad būtų patikrintos visos versijos (atnaujinta 15:51)

 Kauno apygardos prokurorai teigia verslininkės Irenos Matijošaitienės mirties tyrimą perkvalifikavę į nužudymą tam, kad galėtų visapusiškai ištirti šį įvykį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai penktadienį spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

REKLAMA

"Tyrimas buvo atliekamas dėl mirtis priežasties nustatymo, o siekiant atlikti tyrimą visapusiškai, buvo tęsiamas dėl nužudymo," - kalbėjo V.Guliavičius.

Jo teigimu, įtarimai šioje byloje nė vienam asmeniui nepareikšti, o tyrimas perkvalifikuotas netrukus po to, kai buvo pradėtas.

„Norime patikslinti visas versijas ir tikimybes. Tyrimo pradžioje buvo atliekamas ikiteisminis dėl mirties priežasties nustatymo, tačiau netrukus tyrimas perkvalifikuotas ir toliau tyrimas vykdytas dėl nužudymo. Taip buvo pasielgta dėl to, kad patikrintume visas versijas“, - teigė V. Guliavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroro teigimu,  lemiamas veiksnys šioje byloje bus ekspertų išvados dėl I. Matijošaitienės mirties priežasties. Šios išvados turėtų būti atliktos iki balandžio pabaigos.

Portalo lrytas.lt žiniomis, sunkią traumą patyrusi moteris kurį laiką dar buvo sąmoninga, ji spėjo papasakoti tragedijos aplinkybes.

Atnaujinta 10:05

Kauno apygardos prokuroras Kęstutis Betingis portalą balsas.lt informavo, kad penktadienį antroje dienos pusėje prokuratūra ketina paskelbti išsamią su I. Matijošaitienės mirties aplinkybių tyrimu susijusią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu darbuotojai ruošia informaciją. Šiandien, tikriausiai po pietų, pateiksime išsamesnius komentarus apie šią bylą“, – penktadienio rytą sakė K. Betingis.

Informacijos, ar kam nors konkrečiai pareikšti įtarimai ir kiek yra tokių asmenų, K. Betingis kol kas neatskleidžia.

Anksčiau Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras K. Betingis portalui balsas.lt patvirtino, kad dėl šio įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiuo metu jis tebevyksta. Aiškinamės visas šio labai sunkaus įvykio aplinkybes“, – praėjus dviem savaitėms, kai I. Matijošaitienė savo namuose susižalojo, o po kelių dienų mirė, sakė jis. Tada K. Betingis teigė, kad daryti išvadas dar per anksti.

REKLAMA

I. Matijošaitienei mirus, prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą priežastims, sukėlusioms sunkius sužalojimus, kurie tapo mirties priežastimi, nustatyti.

Vėliau tyrimas buvo perkvalifikuotas ir dabar jis atliekamas pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį – dėl tyčinio nužudymo. Taigi, gali būti, kad kovo 12-osios rytas Matijošaičių namuose galėjo būti kitoks, negu iki šiol buvo viešai skelbiama.

Pareigūnų teigimu, kol kas tiriamos kelios versijos ir laukiama ekspertizės rezultatų dėl mirties priežasties.

Kaip jau skelbta, dar I. Matijošaitienės gyvybei neužgesus, gydytojai leido suprasti, jog nuo laiptų nukritę žmonės paprastai patiria kitokias traumas. Kiek vėliau pasigirdo ir neoficialių pasvarstymų, kad Visvaldo ir Irenos Matijošaičių namuose esą aptikta bylos eigai reikšmingų detalių.

REKLAMA

Įvykus nelaimei buvo skelbiama, kad anksti rytą pabudusi I. Matijošaitienė, kuri dėl jautrių akių rytais neretai nedegdavo šviesos, spėjama, suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo mirties priežastimi. Kai moteris buvo nuvežta į ligoninę, gydytojai pranešė apie įvykį pareigūnams. Nors smurto požymių, pirminiais duomenimis, nebuvo nustatyta, vėliau, remiantis surinktais duomenimis, buvo nuspręsta padėti ikiteisminį tyrimą. Galutines mirties aplinkybių išvadas turi pateikti teismo medicinos ekspertai.  

Balsas.lt primena, kad I. Matijošaitienės palaikai buvo kremuoti.

- - - - - -

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų