REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje filmuojami vaizdo klipai gėjų eitynėms paremti

Projektą remia Prancūzijos ambasada

Sulaukę Prancūzijos ambasados paramos, Lietuvos seksualinių mažumų aktyvistai pradėjo naują kampaniją, kuria tikisi sekmadienį nufilmuotais vaizdo klipais paskatinti visuomenę palankiau žiūrėti į liepos mėnesį planuojamas gėjų eitynes.

REKLAMA
REKLAMA

"Man nepatinka, jog negaliu kolegos pristatyti savo antrosios pusės. Esu lesbietė. Remiu "Baltic Pride", nes noriu gyventi atvirai", - prieš kamerą sekmadienio popietę sakė 59 metų Irena, nenorėjusi atskleisti savo pavardės.

REKLAMA

Vaizdo klipus Europos aikštėje Vilniuje filmavo režisieriaus Francois Message (Fransua Mesaž) vadovaujama komanda. Anot Lietuvos gėjų lygos, jų kūrimą parėmė Prancūzijos ambasada.

"Manau, kad problema yra žinojimo trūkumas. Kai susipažįsti su LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai, transeksualai) žmonėmis, supranti, kad viskas yra tvarkoje", - BNS sakė 26 metų režisierius, gyvenantis Lione.

Organizatoriai tikisi, kad vaizdo klipai per Lietuvos televizijas bus rodomi liepos mėnesį. Eitynės Vilniuje vyks liepos 27 dieną, dėl renginio vietos šiuo metu vyksta teisminiai ginčai tarp organizatorių ir Vilniaus savivaldybės.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes siekiame LGBT žmonių matomumo visuomenėje. Lietuvoje socialinės reklamos šia tema yra mažai. Manome, kad šita reklama turi padidinti toleranciją ir pakantumą visuomenėje", - BNS sakė Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko.

Kovo mėnesį paskelbtoje apklausoje 62 proc. Lietuvos gyventojų nurodė nepritariantys seksualinių mažumų eitynėms.

Pirmosios seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje įvyko 2010 metais. Tuomet renginio vieta buvo aptverta ir griežtai saugoma, protestuoti prieš eitynes susirinko tūkstantis žmonių.

Tačiau V.Simonko teigia, kad po šių eitynių pakantumas seksualinėms mažumoms Lietuvoje padidėjo.

"Eitynės ir reklama, tikiuosi, padės palenkti dalį visuomenės į mūsų pusę", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų