REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aurelija Malakauskaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Ar atgaivinsime kanapių sėjimo tradicijas Lietuvoje? Antradienį Seimas ketina svarstyti pluoštinių kanapių įstatymo projektą. Praėjusią savaitę išvadoms dėl pluoštines kanapes įteisinančių įstatymų pritarė Seimo Kaimo reikalų komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Auginti Kanapes, jei jos turi ne daugiau kaip 0,02 proc. medžiagos, laikomos narkotine, leidžiama visoje Europos sąjungoje – išskyrus Lietuvą. Iš pluoštinių kanapių pasaulyje gaminama apie 50 tūkst. įvairių produktų. Pavyzdžiui, iš vieno hektaro kanapių galima pastatyti 100 kv. metrų namą. Tačiau Lietuvoje jau kurį laiką kanapė siejama tik su marihuana, kuri išgaunama iš medicininių kanapių.

REKLAMA

Seimo Kaimo reikalų komitetas, įvertinęs per 120 siūlymų, praėjusią savaitę pritarė pluoštines kanapes įteisinantiems įstatymams. Įstatymų projektuose siūloma pluoštinių kanapių sąvoką pakeisti taip, kad ji atitiktų Bendrosios narkotinių medžiagų konvencijos nuostatas.

O kad kontroliuojančios institucijos spėtų pasirengti ir rastų tam finansavimą, komitetas įstatymų įsigaliojimo datą siūlo atidėti iki 2014-ųjų pradžios. Projektuose taip pat yra apibrėžtos pluoštinių kanapių tiekimo rinkai sąlygos bei importo licencijos galiojimo terminas. Komiteto pirmininkas Saulius Bucevičius pastebi, kad abejonių dėl pluoštinių kanapių kontrolės nebeturėtų likti, nes dabartiniai įstatymų projektai esą griežčiausi Europos Sąjungoje.

Šiandien Seimas ketina svarstyti pluoštinių kanapių įstatymo projektą. Pernai Lietuvoje buvo deklaruota 130 ha pluoštinių kanapių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų