REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

DP lyderis teisme pareikalavo finansinės ekspertizės juodosios buhalterijos byloje

V. Uspaskichas: negi jūs manote, kad Darbo partijos nariai susipykę su protu

Vilnius, balandžio 18 d. (BNS). Sukčiavimu kaltinamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas duodamas teismui parodymus ketvirtadienį pareiškė, kad, siekiant nustatyti tiesą byloje, būtina paskirti kompleksinę finansinę ekspertizę.

REKLAMA
REKLAMA

Jis, kaip ir anksčiau teisme, kritikavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) išvadą apie ūkinę-finansinę partijos veiklą.

REKLAMA

„Klaidų išvadose daug, būtina ekspertizė, vadovautis tokiomis išvadomis taip pat yra nusikaltimas. Būtina paskirti kompleksinę finansinę ekspertizę tiesai byloje nustatyti“, – kalbėjo sukčiavimu kaltinamas partijos lyderis.

Tačiau jis atsisakė atsakinėti į proceso dalyvių klausimus.

„Gerbiami teisėjai, prašau apginti nuo tokių nesąmonių. Galima apsiginti Europos teismuose, bet jie trunka ilgai. Kiek kainavo sveikatos, kiek iškenčiau pažeminimo. Tikiu, kad egzistuoja teisybė, turiu šeimą, vaikus, jie irgi tiki. Yra visuomenės palaikymas – ji irgi tiki, kad yra tiesa. Ir ji turi būti išaiškinta. Vien dėl tikėjimo nenuleidau rankų“, – baigdamas kalbą sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbos pabaigoje jis dar kartą paprašė iškviesti liudytojais ir apklausti buvusius Darbo partijos darbuotojus, dokumentus priėmusius Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojus.

Darbo partija kaltinama 2004–2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Be V. Uspaskicho, kaltinimai pateikti dar trims asmenims ir pačiai partijai.

V. Uspaskichas teismui parodymus davė dvi dienas. Antrą dieną jis savo kalboje toliau aršiai kritikavo buvusią partijos centrinės būstinės darbuotoją Virginiją Jagminaitę, pasak kaltinamojo, anksčiau teistą už dokumentų klastojimą. V. Uspaskichas sakė, kad V.J agminaitė kartu su Nijole Steponavičiūte buvo infiltruotos į partiją, kad sukurtų apgaulingos finansinės apskaitos imitaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Infiltruoti žmonės sąmoningai klastojo dokumentus, aš patiklus, mane galima apgauti. Jūsų apygardos teismo viršininką irgi apgavo buhalterė“, – kalbėjo V. Uspaskichas ir priminė, kad tiriama byla dėl galbūt iššvaistytų teismo lėšų, o tuo įtariama buvusi finansininkė.

Byloje yra kaltinimai, susiję su kelių Lietuvoje leidžiamų leidinių prenumerata.

Pasak V. Uspaskicho, dienraščiui „Respublika“" reikėjo turėti platinimo tinklą ir auditoriją visoje Lietuvoje.

„Su „Respublika“ sutarėme, kad mes jiems surandame tolygią auditoriją po visą Lietuvą. Bet kad jie mūsų nekritikuotų ir kartais parašytų objektyvią informaciją. Tačiau jie turbūt neapskaičiavo savo jėgų. Mat reikėjo ne tik duoti laikraštį, bet ir jį išplatinti. O platinimas labai brangiai kainuoja“, – pripažino V. Uspaskichas.

Kaltinamasis mano, kad tikriausiai dėl to dienraščio savininkai ant „darbiečių“ supyko ir leidinyje atsirasdavo vis kritiškesnių straipsnių.

„Negi jūs manote, jog Darbo partijos nariai susipykę su protu, kad užsakytų laikraštį, kuris apie juos blogai rašys?“ – sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų