REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje registruoto „Renault“ techninė apžiūra baigė galioti dar 2011-aisiais. Autorės nuotrauka Miesto valdžia ir policija vienbalsiai tvirtina – Tauragė kiemuose riogsančių nevažiuojančių automobilių jau atsikratė. Tačiau pusvalandis, praleistas dairantis daugiabučių kiemuose, įrodė ką kita. Per tokį trumpą laiką pastebėti net 7 automobiliai, kurių savininkai vis dar linkę senas griuvenas laikyti viešose bendro naudojimo teritorijose, užuot pasirūpinę nenaudojamų automobilių „hospitalizavimu“ mokamose saugojimo aikštelėse ar garažuose.

REKLAMA
REKLAMA

Ir saugu, ir mokėti nereikia

Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius sako, kad daugiabučių kiemuose stovinčiais nenaudojamais automobiliais kartu su policija domėtasi maždaug prieš pusmetį.

REKLAMA

– Tąkart, pamenu, reikėjo išvalyti automobilių stovėjimo aikštelę prie viešbučio. Turėjome vargo su keliais nei dieną, nei naktį neišvažiuojančiais automobiliais. Kadangi duomenų bazė atvira policijai, su pareigūnais nustatėme nenaudojamų mašinų savininkus. Paaiškėjo, kad šie tauragiškiai jau senokai negyvena ne tik Tauragėje, bet ir Lietuvoje – išvykdami uždarbiauti į užsienio valstybes, jie paliko savo transporto priemones viešai miesto centre: ir saugu, ir mokėti už aikštelę nereikia, – kalbėjo miesto seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovė spaudai pritaria – akcija vykdyta maždaug prieš pusmetį, o šiemet iš gyventojų gautas tik vienas toks nusiskundimas.

Vienoje aikštelėje – net trys

„Tauragės kurjeris“ vakar pasisukiojo daugiabučių kiemuose. Buvusio karinio miestelio teritorijoje neradome nė vieno be reikalo kieme vietą užimančio automobilio, neradome griuvenų ir Tarailių mikrorajone. O miesto centre, kaip ir minėjo seniūnas, stovi net trys seniai nenaudojami automobiliai. Visi trys išrikiuoti laisvos vietos nuolatos stokojančioje aikštelėje Dariaus ir Girėno gatvės 24 ir 26 namų kieme. Šioje asfaltuotoje aikštelėje savo mašinas palieka atvykstantieji į vaikų darželį „Ąžuoliukas“, „Kredito unijos“ klientai, turgelio pirkėjai, o ir šiaip į miesto centrą iš atokesnių miesto ar rajono kampelių atvažiavusieji. Sunku suskaičiuoti, kiek tiksliai metų stovi du iš trijų mūsų užfiksuotųjų. Visi trys nuolat čia stovintys automobiliai ženklinti užsienio valstybių numeriais: tamsiai mėlynas „Mercedes Benz“ , tamsiai mėlynas „Nissan“ ir tamsiai žalias neaiškios markės. Pastarasis – šios aikštelės senbuvis. Čia stovintį jį mena ir kadaise šiuo kiemu naudojęsis laikraščio „Tauragės kurjeris“ kolektyvas. Tačiau mašina iš kiemo einant metams nedingsta, tik retkarčiais pakeičia savo „dislokacijos“ vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvi seniai nenaudojamos mašinos stovi ir prekybos centro „Iki“ pašonėje Gedimino gatvėje: tamsiai raudono „Renault“ techninės apžiūros galiojimo terminas baigėsi dar 2011 metais, kitame tos pačios aikštelės pakraštyje įsitaisęs juodas „BMW“ važiuoti taip pat nebegali.

Ateities tako 16-ojo daugiabučio kieme ant ratlankių „nutūpęs“ įsitaisė tamsiai žalias „Peugeot“, dėl techninės būklės iš vietos judėti nebegali ir pačiame J.Tumo-Vaižganto gatvės gale, važiuojamojoje dalyje, stovintis tamsiai žalias „Renault“.

REKLAMA

Gali ir konfiskuoti

Policija praneša, kad nenaudojamų automobilių savininkai pirmiausia sulauks informacinių pranešimų, kuriais bus įspėjama per nustatytą terminą mašiną sutvarkyti arba atlaisvinti vietą kieme (gatvėje). Jeigu policijos nurodymas nebus įvykdytas, automobilių savininkai bus baudžiami 250–500 litų bauda, jeigu tai bus pakartotinis kreipimasis į tą patį žmogų, bauda dvigubės, sieks 500–1000 Lt ir grės automobilio konfiskacija.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų